Hoeveel treden tellen de Spaanse trappen in Rome?

Overige | Cultuur

De Spaanse Trappen in Rome bestaan in totaal uit 135 treden (11 x 12 treden + 3 treden aan het begin) en drie terassen. Het is een elegant monument dat wordt gezien als een van de topstukken uit de Romeinse Barok. De trappen stammen uit 1726 en zijn ontworpen door Francesco de Sanctis.

Spaanse Trappen

Voor veel mensen is dit een van de meest geliefde ontmoetingsplekken: De Spaanse trappen. De trappen verbinden het Piazza di Spagna met de Trinità dei Monti sinds 1726. In tegenstelling tot veel andere bijzondere monumenten en gebouwen in Rome werd de opdracht tot bouw van deze trappen niet gefinancieerd door een van de Pausen, maar door de Franse eigenaren van de Trinità dei Monti. De officiële naam is dan ook niet Spaanse trappen, maar Scalinata della Trinità dei Monti (De trappen van de Trinita die Monti). 

De Fransen vonden dat hun kerk niet via kleine kronkelweggetjes bereikt moest worden, maar dat er een volwaardige trap naar toe moest worden geleid. Dat plan stamde al uit halverwege de 17e eeuw, heeft het toch heel lang geduurd voordat de trap daadwerkelijk gerealiseerd is. Dat had voornamelijk te maken met het meningsverschil tussen de Fransen en de Paus. De Fransen wilden namelijk een groot stambeeld van hun Lodewijk XIV aan het eind van de trappen, maar dat ging Paus Alexander VII Chigi toch wat te ver. Uiteindelijk stemden beiden in 1720 in met het ontwerp van Francesco de Sanctis en kon de bouw beginnen. 

Het ontwerp van de trap bestaat uit 138 treden en drie terassen. Die drie terassen zijn niet toevallig; het is een verwijzing naar de Trinità, wat Drievuldigheid betekent. 

Falo

Er is nog veel meer te vinden op Falo over Italië en de Italiaanse taal! Wat dacht je van deze onderwerpen: 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png