LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Dovere (moeten): Betekenis & Gebruik | Artikelen over het Italiaans
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Betekenis Dovere

Helaas zijn we soms verplicht tot iets. We moeten dan iets doen. Dat kun je in het Italiaans aangeven met het werkwoord 'Dovere' . Het is het laatste werkwoord in de serie modale werkwoord, die ik al eerder heb behandeld. 

Olaf van Maaren • Laatste update: 26 Nov 2023

Nog een keer: wat zijn modale werkwoorden?

Modale werkwoorden vertellen je iets meer informatie over het zelfstandig werkwoord. Is het een wens (ik wil fietsen), een mogelijkheid (ik kan fietsen) of een verplichting (ik moet fietsen). Over die laatste gaan we het dus in dit artikel hebben. 

Let wel op: Modale werkwoorden kunnen niet zónder zelfstandige werkwoorden. Je kunt niet enkel zeggen: ik moet (want wat moet je?)

Helaas is 'Dovere' een onrelgematig werkwoord. Het wordt dus niet vervoegt volgens het standaard rijtje van werkwoorden. Om het gemakkelijk te maken heb ik hieronder de belangrijkste tijden op een rijtje gezet:  

 

Vervoeging Dovere (moeten) in het Italiaans

 

Geheugensteun

Je zou bij het leren gebruik kunnen maken van een zelfstandig werkwoord. Mangiare (eten) bijvoorbeeld: ik moet eten (devo mangiare), jij moet eten (devi mangiare) etc..

Dit minuutje zit er weer op. Heb je nog wat meer tijd? Bekijk dan eens de andere Modale werkwoorden: Volere of Potere. Of oefen ze eens in deze speciale oefening over Modale werkwoorden

MINUUTJE ITALIAANS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Verdiep je verder in het Italiaans

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over het Italiaans, zoals dit boekje vol Italiaanse uitdrukkingen van Van Dale. Het bevat 1.000 uitdrukkingen, die veel gebruikt worden in Italië.

Meer informatie