LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Potere | Artikelen over het Italiaans
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Betekenis Potere

Een veelvoorkomend werkwoord in de Italiaanse taal is potere. Dit modale werkwoord - wat 'kunnen' betekent - vervoeg je helaas niet volgens het standaard rijtje. In dit minuutje bespreek ik het werkwoord kort en laat ik je de vervoeging zien. Kun jij het strakjes?

 

Modale werkwoorden vertellen je iets meer informatie over het zelfstandig werkwoord. Is het een wens (ik wil fietsen), een verplichting (ik moet fietsen) of een mogelijkheid (ik kan fietsen). En over die laatste gaan we het dus in dit artikel hebben. Dit betekent dus ook dat modale werkwoorden niet zónder zelfstandige werkwoorden kunnen. Je kunt niet zeggen: ik kan (want wat kun je?)

 

In het Italiaans zijn de modale werkwoorden potere (kunnen), dovere (moeten) en volere (willen). Omdat we maar een minuutje hebben, leren we deze week alleen potere. Bekijk de rijtjes hieronder en neem ze goed in je op. 

 

Vervoeging Potere Italiaans

 

Misschien helpt het als je er bij het leren iets achterplakt: Ik kan gaan (posso andare), jij kunt lezen (puoi leggere) enz..

 

Dat was niet heel moeilijk toch? Heb je nog wat meer tijd? Bekijk dan eens de andere Modale werkwoorden: Volere of Dovere. Of oefen ze eens in deze speciale oefening over Modale werkwoorden

MINUUTJE ITALIAANS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN