Op de fiets in het Italiaans | Artikelen over het Italiaans
THEMA ITALIAANS

Ontdek het Italiaans aan de hand van thema's uit de praktijk. Met handige woorden en achtergrondinformatie!

ONTDEK MEER

Op de fiets in het Italiaans

De natuur in Italië is schitterend! Een mooie manier om die natuur te ontdekken is op de fiets. Hoe je dat het beste kunt aanpakken en welke woorden en zinnen handig zijn, vertel ik je graag in dit artikel. 
 

Met de fiets

 

Waar in Italië je ook wilt gaan fietsen, una bicicletta heb je hiervoor toch echt nodig. In kleine dorpen en steden is de kans klein op un pista ciclabile, maar in een grote stad is soms wel een ruimte op de weg gereserveerd voor fietsers! Pas uiteraard wel goed op in il traffico, want de Italianen zijn niet altijd even duidelijk op de weg. 

 

De bergen in

 

In montagne kun je vaak een mooie corsia volgen, maar dan raad ik wel aan om te gaan voor la bici di montagna, anders worden de heuvels en bergen wel heel zwaar. In regio's als Valle d'Aosta of Trentino/Alto-Adige zijn prachtige routes uiteengezet voor de fanatieke mountainbiker!

 

Fiets aan het strand

 

Oeps..

 

Het wil ook wel eens fout gaan. Een lekke band (la gomma) of een kapotte ketting (la catena) overkomt iedereen wel eens.  Dan kun je het als Nederlanders proberen zelf te regelen, maar je kunt ook even binnenwippen bij il mecanico.  Deze zal je fiets dan riparare

 

Ciclismo

 

De Italianen zijn wel gek op fietsen, maar dan vooral om er naar te kijken. Il ciclismo is ongekend populair in het land en il giro d'Italia is dan ook een van de grootste evenementen van het jaar. Vele bekende wielrenners fietsen ongeveer 3 weken lang iedere dag una tappa, tot er aan het einde un vincitore overblijft. Meer informatie over de Giro, vind je in de zesde les van de gratis cursus Italiaans van Falo. 

 

Fietsen


We sluiten af met de betekenis van fietsen. Voor fietsen zijn twee uitdrukkingen: pedelare en andare in bici.  Het eerste betekent eerder trappen (tegen de trappers), maar wordt over het algemeen wel vaker gebruikt. En wanneer je heel hard aan het fietsen bent, moet je wel kunnen frenare anders verlies je de macht over het stuur.

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png