LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Op de fiets in het Italiaans | Artikelen over het Italiaans
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Op de fiets in het Italiaans

Fiets je graag? Pak de tweewieler dan ook eens in Italië. Want hoewel je in de Italiaanse steden misschien niet heel snel de fiets zult pakken vanwege de veiligheid, kan het daar buiten maar al te goed! En op de fiets zie je veel meer. Daarom leer ik je vandaag hoe je in Italië moet overleven op de fiets. 

Olaf van Maaren • Laatste update: 12 Sep 2022

De natuur in Italië is schitterend! Een mooie manier om die natuur te ontdekken is op de fiets. Hoe je dat het beste kunt aanpakken en welke woorden en zinnen handig zijn, vertel ik je graag in dit artikel. 
 

Met de fiets

Waar in Italië je ook wilt gaan fietsen, una bicicletta heb je hiervoor toch echt nodig. In kleine dorpen en steden is de kans klein op un pista ciclabile, maar in een grote stad is soms wel een ruimte op de weg gereserveerd voor fietsers! Pas uiteraard wel goed op in il traffico, want de Italianen zijn niet altijd even duidelijk op de weg. 

 

De bergen in

In montagne kun je vaak een mooie corsia volgen, maar dan raad ik wel aan om te gaan voor la bici di montagna, anders worden de heuvels en bergen wel heel zwaar. In regio's als Valle d'Aosta of Trentino/Alto-Adige zijn prachtige routes uiteengezet voor de fanatieke mountainbiker!

 

Fiets in Italië

 

Oeps..

Het wil ook wel eens fout gaan. Een lekke band (la gomma) of een kapotte ketting (la catena) overkomt iedereen wel eens.  Dan kun je het als Nederlanders proberen zelf te regelen, maar je kunt ook even binnenwippen bij il mecanico.  Deze zal je fiets dan riparare

 

Ciclismo

De Italianen zijn wel gek op fietsen, maar dan vooral om er naar te kijken. Il ciclismo is ongekend populair in het land en il giro d'Italia is dan ook een van de grootste evenementen van het jaar. Vele bekende wielrenners fietsen ongeveer 3 weken lang iedere dag una tappa, tot er aan het einde un vincitore overblijft. Meer informatie over de Giro, vind je in de zesde les van de gratis cursus Italiaans van Falo. 

 

Fietsen

We sluiten af met de betekenis van fietsen. Voor fietsen zijn twee uitdrukkingen: pedalare en andare in bici.  Het eerste betekent eerder trappen (tegen de trappers), maar wordt over het algemeen wel vaker gebruikt. En wanneer je heel hard aan het fietsen bent, moet je wel kunnen frenare anders verlies je de macht over het stuur.

PRAKTISCH ITALIAANS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Verdiep je verder in het Italiaans

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over het Italiaans, zoals dit boekje vol Italiaanse uitdrukkingen van Van Dale. Het bevat 1.000 uitdrukkingen, die veel gebruikt worden in Italië.

Meer informatie