LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Flirten in het Italiaans | Artikelen over het Italiaans
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Flirten in het Italiaans

Stel je vindt op vakantie in Italië die ene prins op het witte paard of dat ene meisje waar je al jaren op hebt gehoopt. Hoe zeg je dan in zijn/haar taal dat je hem/haar wel erg leuk vindt? In dit artikel bespreken we leuke - maar wel onschuldige - woorden en zinnetjes om dat duidelijk te maken. 

 

Nederlanders en Italianen

Wij Hollanders staan in Europa wel bekend om onze nuchtere houding. Praten over gevoelens is niet bij iedere Nederlander erg gemakkelijk. De Italiaan is daar het tegenovergestelde van: Alles en iedereen is bella en wordt bemind en ze zijn niet bang dat tegen je te zeggen. Bereid je hier dus op voor en schrik er niet van. Al kun je natuurlijk wel aangeven/uitleggen dat je het niet zo fijn vindt vindt.

 

Date in Italië

 

Complimentjes

Hieronder vind je wat zinnen die je kunt zeggen of die tegen je gezegd kunnen worden:

 

Tegen vrouwen:

 

o  Sei carinissima! Je bent zó lief..

o  Sei bellissima! Je bent zó mooi..

o  Sei molto simpatica.  Je bent grappig!

o  Ti ho pensato tutto il giorno. Ik heb de hele tijd aan je gedacht..

 

Tegen mannen:

 

o Sei carrinissimo! Je bent zó lief..

o Sei bellissimo! Je bent zó mooi..

o Sei molto simpatico! Je bent grappig.

o  Ti ho pensato tutto il giorno! Ik heb de hele tijd aan je gedacht..

 

Uitgaan

Wanneer je een avondje uitgaat (uscire) en op ‘jacht’ bent, dan zijn er tal van zinnen die je kunt zeggen. Je kunt mensen zware levensvragen stellen als: Cosa fai nella vita? (Wat doe je zoal in je leven?) of wat meer directere vragen als: Ti andrebbe di prendere un po' d'aria fresca? (Zou je een beetje frisse lucht willen scheppen? ^^). Aan openingszinnen waag ik mezelf niet, die moet je zelf immers verzinnen!

 

Flirten Italiaans

 

Date

Als je elkaar dan een beetje kent - je bent wat aan het appen en je denkt dat er wel een klik is, dan kun je hem/haar vragen om wat leuks te doen. Bijvoorbeeld:. 

Vuoi guardare un film? (Wil je een film kijken?) Ti andrebbe di andare a cena insieme? (Zou je samen wat willen eten?)

 

Toch maar niet...

Het kan natuurlijk ook andersom. Jij bent de ware prins of prinses voor iemand, maar jij ziet hem of haar toch meer als een vriendelijke medeburger, waar jij niet meer mee hoeft dan het voeren van een gesprek. Dat kan gebeuren. Afwijzen is heel moeilijk, het kan of heel bruut overkomen of onduidelijk zijn. Een leugentje om bestwil kan niet altijd kwaad, dus je kunt zeggen: Ho un ragazzo / Ho una ragazza (Ik heb een vriend/ ik heb een vriendin).

Anders kun je ook zeggen: Non sono interessato/ Non sono interessata (Ik ben niet geïnteresseerd). De eerste optie kun je gebruiken, wanneer je een man bent, de ander wanneer je een vrouw bent. 

PRAKTISCH ITALIAANS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN