THEMA ITALIAANS

Ontdek het Italiaans aan de hand van thema's uit de praktijk. Met handige woorden en achtergrondinformatie!

ONTDEK MEER

Kamperen in Italië

Kamperen: De een bemint het, terwijl een ander het verafschuwt. Feit is dat er op bijna iedere Italiaanse camping wel een Nederlandse caravan of tent te vinden is en dat daarom wat handige Italiaans woorden en zinnen voor bij het kamperen geen kwaad kunnen!

 

De camping


Het Italiaanse woord voor camping is campeggio [kampedzjio]. Op sommige campings vind je alleen plekken voor una tenda, op andere kun je ook terecht met je caravan (ook wel roulotte genoemd) of camper. Het komt er in ieder geval op neer dat je primitief leeft in la natura

 

Inchecken


Wanneer je de camping op komt, vind je vaak il reception of l'officio. Daar moet je jezelf dan melden. Als je niet hebt gereserveerd dan vraag je: 

Cherchiamo un posto per una tenda/un caravan/un camper!  [Tsjerkieamo oen post per oen tenda/ oen karavan/ oen kamper] (we zoeken een plek voor een tent/een caravan/een caravan). 

Als ze een plekje hebben, zal hij vermoedelijk een plattegrond geven van de camping. Zo weet je precies waar la doccia [la dotsjia] (de douche) is en waar il bagno (toilet) zich bevindt. Wanneer je in een tent slaapt, moet je ook ergens je eigen afwas doen. Dit kan bij il lavatoto stoviglie

 

Tip: Ja, ik weet het: de zon is aantrekkelijk in Italië, maar wanneer je er je tent of caravan in weg zet, zul je na een half uur al koken in je eigen zweet. Probeer dus een plek in de ombra te bemachtigen!

 

Kamperen

 

Italiaans kamperen


Wanneer je dan je plekje hebt gekregen en het echte kamperen kan gaan beginnen, kun je wel wat handigheidjes gebruiken. Wat dacht je van un apriscatole (blikopener) voor het blik bonen of una torcia (zaklamp) om in de avonduren op avontuur te gaan. 

Wanneer je een tent hebt, moet je niet vergeten un martello (hamer) mee te nemen om de picchetti in de grond te bevestigen. Verder is het handig om wat carta igienica bij te hebben om je behoeftes te kunnen doen in het toiletgebouw. 

Om 's avonds un fuoco te maken, heb je wat fiammiferi (lucifers) nodig, maar vraag van te voren wel even of dit is toegestaan, want open vuur kan ook een gevaar vormen voor de omgeving! Je vraagt dan: è permesso fare il fuoco?

 

Dit alles kun je bijna altijd kopen in de negozio op de camping zelf, wanneer deze er is!

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png