LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Voorzetsel 'Di' | Artikelen over het Italiaans
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Gebruik van het voorzetsel 'Di'

Een van de allermoeilijkste onderwerpen bij het leren van een nieuwe taal is het gebruik van voorzetsels. Ook al ken je de woorden nog zo goed, weet je de werkwoordstijden perfect te gebruiken; bij een gebrek aan kennis over de voorzetsels val je gemakkelijk door de mand! In het minuutje Italiaans van deze week wil ik jullie wat bijbrengen over het voorzetsel 'Di'. 

'Di' kun je vertalen als het Nederlandse 'van'. Zo gebruiken wij - en dus ook de Italianen - van om een bezit aan te geven: 'Dat huis is van Rik' bijvoorbeeld. En gebruiken we het om aan te geven waarvan het gemaakt is (materialen): Die jurk is van stof.

Wat de Italianen niet doen is het aangeven van waarden met het voorzetsel di, zoals: Dat is een jurk van €20,-. Ze gebruiken daarvoor het voorzetsel da.

Kortom:

 

Gebruik voorzetsel DI

 

Lidwoorden

Het ook behoorlijk vervelend wanneer er een bepaald lidwoord achter het voorzetsel komt te staan in het Italiaans. Deze worden namelijk samengevoegd! Zeg je dus:  het boek is van de man wordt dat il libro è dell'uomo. Dat is gewoon een kwestie van leren. 

 

Di met lidwoorden

MINUUTJE ITALIAANS
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN