Benvenuti in Italia

Capitolo 1

arrow&v
arrow&v

Hoofdstuk 1 | Les 1

Ciao, come stai?’ Voor de absolute beginner is deze vraag nog een groot vraagteken, maar maak je geen zorgen: in een paar uur moet jij in staat zijn een mooi antwoord te kunnen geven op deze vraag!


Wat leuk dat je een begin maakt aan de cursus Italiaans van Falo’s Italiaanse School.  De komende 22 lessen (10 hoofdstukken) neem ik je mee door de Italiaanse cultuur en geef ik je verschillende opdrachten. Door deze uit te voeren, breid jij je kennis over het Italiaans uit. Denk bij deze opdrachten aan het lezen van wat uitleg over de grammatica, het oefenen van een woordenlijst of het maken van een oefening.


In deze allereerste les staat de uitspraak centraal. Als liefhebber van Italië weet je vast wel hoe je wat basiswoorden moet uitspreken. ‘Ciao’ en ‘Buongiorno’ zijn ongetwijfeld geen probleem. Toch hoor ik mensen met regelmaat struikelen over woorden als ‘gnocchi’ of zelfs ‘arrivederci’. Ik heb zelfs ooit iemand ‘masjeroni’ horen zeggen.. Wat uitleg over deze uitspraakregels lijkt mij dan ook een goed begin van de cursus Italiaans. Ontdek in het artikel hieronder de belangrijkste regels en start je avontuur in de Italiaanse taal!


Twijfel je toch een beetje over de basiswoorden of kun je het onderscheid tussen ‘Buongiorno’  en ‘Buona sera’  nog niet helemaal maken. Leer dan eerste woordenlijst ‘Begroeten’ en ben meteen klaar voor je eerste confrontatie met een Italiaan.

Hoe werkt het?

Hieronder vind je alle opdrachten voor vandaag. Dit kunnen artikelen zijn over de grammatica, oefeningen of woordenlijsten die je dient te leren. Neem er de tijd voor. Deze onderwerpen kunnen later nog terugkomen in een ander hoofdstuk. Heb je alle onderdelen voltooid? Ga dan naar de volgende les of het volgende hoofdstuk. Dit kan rechtsboven op deze pagina. 

HYDRA

Het Italiaanse equivalent van willen is volere. Dit werkwoord komt veel voor in het Italiaans. Hoe je het gebruikt en vervoegt, vertel ik je hier!

Woorden

Heading 3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png