Il Matrimonio

Capitolo 2

arrow&v
arrow&v

Hoofdstuk 2 | Les 1

Vorresti sposarmi?’ (Zou je met mij willen trouwen?). Die ene zin is het begin van een mooie en intensieve tijd, die eindigt op de dag van de bruiloft. Tenminste, als de ander ‘si’ zegt natuurlijk!  Net als in de Nederlandse cultuur hebben de Italianen ook veel tradities als het gaat om trouwen. Zo is de traditie dat men trouwt in de geboorteplaats van de bruid en vanzelfsprekend in een kerk. En net als in Nederland staat ook in Italië de bruidegom alleen te wachten bij het altaar tot zij naar hem toe komt en haar vader haar 'weggeeft' voor de rest van haar leven.


Na de kerkdienst brandt het feest los. Een bekend en geliefd onderdeel is het eten; het vele eten. Bijna de hele dag door eet men en als het kan met veel wijn. Bij zo’n bruiloft ontmoet je ook veel nieuwe mensen. Het is nu nog een hele opgave om jezelf in goed Italiaans te introduceren. Laten we daar nu wat verandering in brengen door wat woorden te leren met betrekking tot een introductie. Hoe heet je? Hoe oud ben je? En waar kom je vandaan? Allemaal dingen, die goed van pas komen.


Met die kennis - en met wellicht een klein beetje alcohol van de wijn - moet je jezelf op iedere Italiaanse bruiloft kunnen redden!

Hoe werkt het?

Hieronder vind je alle opdrachten voor vandaag. Dit kunnen artikelen zijn over de grammatica, oefeningen of woordenlijsten die je dient te leren. Neem er de tijd voor. Deze onderwerpen kunnen later nog terugkomen in een ander hoofdstuk. Heb je alle onderdelen voltooid? Ga dan naar de volgende les of het volgende hoofdstuk. Dit kan rechtsboven op deze pagina. 

HYDRA

Het Italiaanse equivalent van willen is volere. Dit werkwoord komt veel voor in het Italiaans. Hoe je het gebruikt en vervoegt, vertel ik je hier!

Woorden

Heading 3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png