Il Campeggio

Capitolo 3

arrow&v
arrow&v

Hoofdstuk 3 | Les 1

Benvenuto al campeggio’ (Welkom op de camping). Als kind heb ik met mijn ouders menig zomer doorgebracht op een Italiaanse camping. Dagenlang spelen met mijn vakantievrienden, van de glijbaan bij het zwembad en tussendoor de dorpjes en steden in de omgeving ontdekken. Destijds was - eerlijkheidshalve - het hoogtepunt van zo’n tripje niet zozeer de lokale kerk, maar de traktatie van un gelato. De liefde voor Italië is met de paplepel ingegoten en nooit meer weggegaan!


De camping heb ik inmiddels ingeruild voor een hotel of appartement (en mijn ouders zijn vervangen door mijn vriendin), maar de herinneringen aan die mooie tijd in de caravan blijven nog altijd levendig! Ik ben uiteraard niet de enige die graag naar Italië trekt. Veel Nederlanders en Belgen genieten jaarlijks van hun vakantie in het mediterrane land. Vooral Toscane en de Italiaanse meren zijn zeer geliefd. Ik heb wel eens een onderzoekje gedaan naar het vakantiegedrag van Nederlanders. Daaruit kwam onder andere naar voren dat wij (Nederlanders) in 2016 zo'n 1,17 miljoen keer op vakantie zijn gegaan naar Italië!


En aangezien jij bent begonnen aan deze cursus, zul jij binnenkort ongetwijfeld ook binnenkort een bezoekje brengen aan de Italiaanse laars. Is de bestemming al bekend? In deze les leer je wat meer woorden voor op de camping en leer je hoe je een kamer moet reserveren. Let wel: je hebt nog niet geleerd hoe je werkwoorden moet vervoegen. Dat komt in het volgende hoofdstuk. Toch kan het geen kwaad om nu al wat werkwoorden te leren. Je zult straks vanzelf leren hoe je deze kunt gebruiken.

Hoe werkt het?

Hieronder vind je alle opdrachten voor vandaag. Dit kunnen artikelen zijn over de grammatica, oefeningen of woordenlijsten die je dient te leren. Neem er de tijd voor. Deze onderwerpen kunnen later nog terugkomen in een ander hoofdstuk. Heb je alle onderdelen voltooid? Ga dan naar de volgende les of het volgende hoofdstuk. Dit kan rechtsboven op deze pagina. 

HYDRA

Het Italiaanse equivalent van willen is volere. Dit werkwoord komt veel voor in het Italiaans. Hoe je het gebruikt en vervoegt, vertel ik je hier!

Woorden

Heading 3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png