LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. App om Italiaans te leren: Falo Mobile | Falo's Italiaanse School
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Gratis app om Italiaans te leren:

Falo Mobile

Sinds het voorjaar van 2019 heeft Falo een app voor Android-toestellen: Falo Mobile. Met deze app leer je op een actieve manier de Italiaanse taal vanaf je telefoon. Je begint met simpele zinnen als 'sono una donna' (ik ben een vrouw) en bouwt deze steeds verder uit! 

Hoe werkt de app?

De nieuwe app heeft een andere manier van doceren dan de online cursus. Waar het bij de cursus draait om het uit je hoofd leren van woordjes en bestuderen van de grammatica, heb ik met de app geprobeerd een natuurlijkere manier te ontwikkelen. Je begint met simpele woorden als 'Uomo', 'Donna' en 'Sono' en bouwt de zinnen steeds verder uit.

Momenteel vind je tien hoofdstukken in de app. Bij ieder hoofdstuk worden één of meerdere grammatica-onderdelen behandeld. Je ontdekt deze grammatica gedurende de oefeningen, waarin je ook kennismaakt met tal van Italiaanse woorden. Ik heb geprobeerd deze zinnen zo natuurlijk mogelijk op te bouwen, zodat expliciete uitleg zo min mogelijk nodig is. 

Tutorials

Toch vind je wel genoeg uitleg over de grammatica. Hiermee onderscheidt Falo Mobile zich van andere Italiaanse taal-apps, zoals Duolingo. Bij ieder hoofdstuk vind je namelijk speciale tutorials. Deze tutorials bieden uitleg over een grammatica-onderdeel en stellen soms wat vragen, zodat je een goed begrip krijgt van de Italiaanse grammatica. 

Italaans op reis

​De app is ontwikkeld voor beginners, maar ook voor mensen met kennis van de Italiaanse taal kan de app interessant zijn. Het moet niet enkel een (saaie) leerapp zijn, maar ook een app welke je even tussendoor speelt ter vermaak. Doordat ik diverse overhoringstechnieken heb ontwikkeld (drag & drop, meerkeuze & luisteren) kun je de oefeningen verschillende keren doen en zodanig het Italiaans beter on de knie krijgen.  ​ Dus ga jij binnenkort op vakantie naar Italië? Of wil jij graag het Italiaans leren om iemand beter te leren kennen? Download dan snel de app in de Play Store van Google.