LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Italiaans op Netflix: Gommora | Falo's Italiaanse School
ITALIAANS CURSUS PRAKTISCH GRAMMATICA WOORDEN VERMAAK

Gomorra (de serie)

Een aantal weken geleden schreef ik nog dat er amper een Italiaanse serie of film op het populaire Netflix staat en ineens staat het eerste seizoen van Gomorra online!  Een - in mijn ogen- ongelofelijk goede serie, die de werkelijkheid van de Napolitaanse maffia goed weergeeft.  

Achtergrond


De serie was twee jaar geleden al op de Italiaanse televisie en afgelopen voorjaar zond de NPO de serie ook op NPO3 uit. De serie is gebaseerd op de boeken van Roberto Saviano: een onderzoeksjournalist die elke dag moet vrezen voor zijn leven, nadat hij jarenlang had geinfiltreerd in de Napolitaanse maffiaorganisatie Camorra. Daarover schreef hij een boek, wat wereldwijd een besteller werd. En na de film in 2008 was er twee jaar geleden dus de serie. 

Waar gaat het over?


In de serie volgen we de grote baas van de organisatie Pietro Savastano (Don Pietro) en zijn handlanger Ciro. Don Pietro heeft binnen de organisatie veel invloed en aanzien, maar zet geregeld het leven van zijn volgelingen op het spel. Wanneer er gelekt wordt en er personages de gevangenis in moeten, breekt er een bendeoorlog uit..
 

Ik ben natuurlijk geen recensent, daarom refereer ik ook graag naar een artikel van de Volkskrant uit 2014 waar wordt geschreven over Gomorra! 
 

Inmiddels is het tweede seizoen van de serie op de Italiaanse televisiezender SKY Italia al uitgezonden. Wanneer (en of..) we die in Nederland zullen zien is nog niet bekend!

ITALIAANS VERMAAK
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN