Chieti en haar omgeving | Alles over Italië!

Chieti

De Abruzzen

INTRODUCTIE

Chieti is een stad in de binnenlanden van de Abruzzen in het oosten van Italië. Het is een van de oudste steden van het land, maar wordt vaak voorbijgereden. In dit artikel vind je meer informatie over de geschiedenis en belangrijkste bezienswaardigheden van Chieti. 

INFORMATIE OVER CHIETI

Zoals ik al zei, behoort Chieti tot de oudste steden van Italië. Volgens legendes werd de stad gesticht in 1181 vóór Christus door de Griekse held Achilles en vernoemde hij de stad naar zijn moeder, Thetis. Deze naam heeft het nog lang aangehouden. Vandaag de dag is Chieti qua inwonersaantal de vijfde stad van de regio Abruzzo, maar ooit behoorde het tot de grootste steden van het Romeinse rijk. Het was het economische centrum van de regio en telde meer dan 60.000 inwoners; een aanzienlijk aantal voor die tijd. Er was onder andere een forum, een tempel, een theater met vijfduizend zitplaatsen, aquaducten en tal van baden.  Een deel is nog steeds zichtbaar, maar daarover zo meer. 

 

Historisch centrum 

 

Het huidige Chieti bestaat uit twee delen. Op de top van de heuvel ligt het historisch deel Chieti Alto, terwijl het nieuwe deel aan de voet van de heuvel te vinden. In dit artikel focus ik me alleen op het historisch deel. 

 

De hoofdstraat van het historisch centrum is de Corso Marruccino. Langs deze weg vind je tal van schitterende palazzi, kleine kerkjes, winkels en barretjes. Van alle kerken is de Kathedraal van San Giustino de belangrijkste. Deze is te vinden op het Piazza Vittorio Emanuele II, waar direct de grote 16e eeuwse klokkentoren opvalt.  De gotische kerk zelf kent drie beuken en een grote koepel. Het interieur is behoorlijk wit, maar mooi versierd. Binnenin kun je ook de barokke crypte bezoeken.

 

Een andere bezienswaardigheid van Chieti is de archeologische vindplaats met onder andere een groot Romeins amfitheater en het museum ‘Civitella’ met tal van archeologische vondsten. Het amfitheater uit de eerste eeuw is nog behoorlijk goed intact. Het werd in de tijd van de Romeinen gebruikt voor gladiatorengevechten. Dichtbij het amfitheater vind je nog een ander Romeins theater. Deze is grotendeels herbouwd, maar niet te bezoeken.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png