Crotone

Calabrië

INTRODUCTIE

Crotone is een stad aan de Ionische zee in het zuiden van Italië. Hoewel de stad al gesticht is tijdens de Magna Graecia, is het tegenwoordig niet zo’n interessante stad voor toeristen. Op deze pagina vind je toch wat meer informatie over de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Calabrië.

INFORMATIE OVER CROTONE

Crotone is door haar ligging aan zee een belangrijke havenstad voor Calabrië en Italië. Dat was het al ten tijde van de Griekse overheersing, toen Crotone is gesticht (ca. 750 v.C.). Helaas is er mede door verschillende natuurrampen weinig meer te zien van de Griekse en/of Romeinse beschaving. Buiten het centrum zijn nog wel sporen te vinden, maar daarover zometeen meer. 

 

De stad trekt dan ook niet zozeer toeristen, maar is vooral van economisch belang door de visserij en handelshaven. Het meeste leven vind je rondom de kathedraal van Crotone. Op deze plaats staat als sinds de elfde eeuw de belangrijkste gebedsplaats van de stad, maar deze is helaas meerdere keren gerenoveerd. Hierdoor heeft hij vandaag de dag een neo-klassieke uitstraling en een barok interieur. 

 

Achter de kerk leiden smalle straatjes je naar het kasteel van Crotone. Dit kasteel stamt uit de zestiende eeuw en heeft de stad beschermd tegen vele aanvallen van zee. Helaas is het kasteel vandaag de dag gesloten. 
 

Capo Colonna

 

Capo Colonna nabij Crotone

 

Capo Colonna

 

Zoals gezegd zijn er buiten het centrum van Crotone nog genoeg sporen te vinden van het Magna Graeca. Niet ver van de bewoonde wereld ligt bijvoorbeeld de Capo Collone. Dit is een pilaar (collona) dat ooit deel uitmaakte van de Hera-tempel. Tegenwoordig vind je hier een archeologische plek die je kunt bezoeken. 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

By Alberto Panu - - Transferred from it.wikipedia to Commons., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1572288

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png