Le Castella: genieten aan de Ionische zee. | Alles over Italië!

Le Castella

Calabrië

INTRODUCTIE

Le Castella is een kleine plaats op een smal schiereiland in de Ionische zee. Het is een geliefde plek voor veel toeristen door haar mooie Aragonese kasteel en mooie stranden. Op deze pagina ontdek je wat meer over deze geliefde plek in Calabrië.

INFORMATIE OVER LE CASTELLA

Le Castella is een kleine plaats aan de Calabrese kust. Het leeft van het toerisme. Overal vind je kleine hotelletjes en B&B’s die onderdak bieden aan mensen die vooral willen genieten van het strand van Le Castella. Deze ligt net ten westen van het dorpje. Een klein deel van dit strand is gratis, maar er is ook een flink gedeelte met parasols en ligbedjes - welke je tegen een kleine vergoeding kunt gebruiken. 

 

Vanaf dit strand heb je ook uitzicht op dé trots van Le Castella: Het prachtige 16e eeuwse Aragonese kasteel. Feitelijk is het dorp ontstaan vanuit het kasteel. Het huidig kasteel is namelijk gebouwd op het fundament van een fort dat teruggaat tot aan de Romeinen. Het diende destijds vooral als uitkijktoren om het achterliggende land te kunnen waarschuwen. In de middeleeuwen is dit kasteel vervolgens gebouwd en beetje bij beetje uitgebreid. Het heeft een schitterende ligging en is slechts door middel van een smalle strook verbonden met het vaste land.  Het kasteel is dagelijks - m.u.v. maandagen - te bezoeken tegen een kleine vergoeding. 

 

Le Castella

 

Isola di Capo Rizzuto


Le Castella is geen gemeente, maar een frazione dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Isola di Capo Rizzuto. Een vertekende naam aangezien Isola ‘eiland’ betekent en ook deze gemeente geen eiland, maar een schiereiland is. De twee plaatsen liggen op zo’n 25 minuten van elkaar vandaan.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png