Pizzo en haar omgeving | Alles over Italië!

Pizzo

Calabrië

INTRODUCTIE

Het dorpje Pizzo is een kleine kustplaats aan de Tyrreense zee in de Italiaanse regio Calabrië. Pizzo is geliefd om haar strand, maar ook het oude centrum en het unieke Chiesetta di Piedigrotta zijn een bezoek waard. 

INFORMATIE OVER PIZZO

Het oude centrum van Pizzo centreert zich rond het Piazza della Repubblica. Veel kleine kronkelweggetjes leiden je vanaf hier naar leuke winkeltjes, restaurants of gelaterie. Dichtbij het centrale plein vind je op het Piazza Musolino ook een schitterend uitzicht over de zee en het strand van Pizzo. 

 

Pizzo

 

Het strand is zeer geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking, maar is niet heel erg groot. Het strandje ligt aan een soort baai, waardoor het water hier relatief rustig is. Wees - zeker in de zomermaanden - redelijk optijd als je een stranddag gepland hebt. Het kan namelijk behoorlijk druk worden! 

 

Chiesetta di Piedigrotta

 

Dé bezienswaardigheid van Pizzo vind je op zo'n vijftien minuten lopen van het strand af:  de Chiesetta di Piedigrotta. Deze kleine kerkgrot stamt uit de 17e eeuw en is opgericht om de vele schippers te herdenken die zijn omgekomen bij schipbreuken. De beelden in de kerk stammen uit een latere tijd en zijn gemaakt door lokale families in de 19de en twintigste eeuw. 

 

 

©  Sergio Spolti - Eigen werk, CC BY-SA 4.0

 

Hoewel het kleine grotkerkje dichtbij ligt, raad ik het toch af om te voet te gaan. Aangezien de weg niet erg overzichtelijk is, kun je beter  de auto richting het noordoosten (richting Lamezia Terme) pakken of in de zomer de Pizzo Express (klein toeristisch treintje) nemen.

 

Tartufo di Pizzo

 

Een absolute delicatesse uit deze streek van Calabrië is de Tartufo di Pizzo. Deze lekkernij is geboren midden in het oude centrum van Pizzo, in in 1950 Bar Dante.  Het is een hazelnootijsje in de vorm van een halve bol met een hart van gesmolten donkere chocolade en bedekt met cacaopoeder en suiker. Wie wil dat nu niet?

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Piervincenzo Madeo - Geïmporteerd van 500px (geärchiveerde versie) door het archieveringsteam. (detailpagina), CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71236914

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png