Santa Severina en haar omgeving | Alles over Italië!

Santa Severina

Calabrië

INTRODUCTIE

In de bergachtige binnenlanden van Calabrië vind je het kleine dorpje Santa Severina. Het dorp telt nog geen 2500 inwoners, maar heeft wel een reusachtig kasteel. Ontdek op deze pagina meer over dit kleine bergdorpje.

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Santa Severina is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Santa Severina. Schroom dus zeker niet om Santa Severina een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER SANTA SEVERINA

Santa Severina is absoluut niet groot. Het hele dorp strekt zich eigenlijk uit rond het Piazza Campo. Aan de ene zijde van dit plein vind je het grote kasteel en aan de andere zijde bevindt zich de kathedraal van Santa Severina. Op het plein zelf vind je ook wat terrasjes van twee barretjes en een kleine pizzeria. 

 

Bij een bezoek aan het dorp mogen de twee bezienswaardigheden uiteraard niet ontbreken. Het kasteel stamt uit de zestiende eeuw, maar is gebouwd op eerdere restanten. Het is een gigantisch gebouw dat aan het eind van de vorige eeuw een grondige renovatie heeft gehad. Sindsdien vind je hier verschillende wisselende tentoonstellingen en een aantal musea, waaronder een Archeologisch Museum, Museum van wapens en wapenrusting en het Museum van hedendaagse kunst van Santa Severina (MACSS).

 

Tegenover de ingang van het kasteel vind je de kathedraal. Deze is gewijd aan heilige Anastasia; de patroonheilige van de stad. De kathedraal is gebouwd in de dertiende eeuw, maar meermaals gerenoveerd en verbouwd. 

 

Overigens is het dorpje niet vernoemd naar een heilige. Severina is namelijk geen bestaande heilige in het christendom. 

 

Santa Severina is vooral goed te bereiken vanuit Crotone. Vanuit deze stad ben je met de auto in ongeveer 30 minuten boven.

 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Eric Bauer - https://www.flickr.com/photos/erix-pix/ | Flickr

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png