Zungri en haar omgeving | Alles over Italië!

Zungri

Calabrië

INTRODUCTIE

Dichtbij trekpleisters als Tropea of Capo Vaticano vind je het kleine bergdorpje Zungri. Zungri wordt ook wel het dorpje van de rotsen genoemd, vanwege haar bijzondere archeologische park 'Sbariati'. Hoewel het vaak wordt overgeslagen door toeristen  is een bezoek aan Zungri, maar ook zeker de weg er naartoe, de moeite waard! 

INFORMATIE OVER ZUNGRI

​Doordat Zungri bijna 500 meter boven zeeniveau ligt, maar wel slechts 17 kilometer verwijderd is van de Tyrreense zee, is de reis naar het dorpje toe zeker mooi te noemen. Je wordt omgeven door de akkers en olijfbomen met in de achteruitkijkspiegel de strakblauwe zee. 

 

Zungri zelf is een erg klein dorp van nog geen 2000 inwoners. De belangrijkste - en tevens enige - bezienswaardigheid van het dorp is het archeologisch park 'Insediamento Rupestre Degli Sbariati'. Hier vind je woningen die zijn uitgehouwen in de rotsen. Een klein beetje vergelijkbaar met Matera in de regio Basilicata.

 

Zungri

 

De grotwoningen zijn gebouwd door Basiliaanse monniken in het begin van de 12de eeuw, maar na twee eeuwen weer verlaten. Vandaag de dag vind je over een gebied van in totaal bijna 3000 m zo'n honderd woningen van verschillende groottes en vormen. Het is een unieke plek die je gezien moet hebben. De gebouwen zijn ontzettend goed gebouwd, zo hebben enkele woningen gaten ter ventilatie en bestaan sommige grotwoningen uit meerdere kamers. Recent hebben de woningen ook nog een belangrijke rol gespeeld. De woningen zijn namelijk in de tweede wereldoorlog nog gebruikt ter bescherming van de bombardementen.

 

 

Je vindt de ingang van het archeologisch park bij het Museo della Civiltà Rupestre e Contadine.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

© Bart | Flickr (https://flic.kr/p/eeBTkU)

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png