Amalfi

Campanië

INTRODUCTIE

Jaarlijks weten miljoenen mensen de kust van Amalfi te vinden. Het wordt dan ook gezien als een van de mooiste stukken van Italië: gekleurde huisjes, het vissershaventjes en de vele citrusbomen maken het geheel tot een vrolijk aangezicht. 

INFORMATIE OVER AMALFI

Amalfi was de eerste en een van de belangrijkste maritieme republieken van Italië. In de vroege middeleeuwen vierde de stad haar hoogtij en waren zij lange tijd de baas van de middelandse zee. De stad zelf groeide ook flink en was in die tijd zelfs even de tweede stad in het zuiden van Italië - na Palermo.  

​​

De stad had in die tijd wel veel concurrentie van buurman Napels, maar omdat Amalfi goede contacten had met Byzantijnse gebieden, waar het ooit deel van uitmaakte, groeide de vloot snel en werd het ontzettend machtig. In 1073 kwam er een einde aan de republiek van Amalfi, toen de Normandiërs het gebied overnamen. 

In 1343 was het helemaal gedaan met de rijkdom vanAmalfi: Een tsunami verwoeste de haven en het lagergelegen dorp. De stad heeft zich hier nooit meer van kunnen herstellen en het bleef sindsdien een klein plaatsje aan de kust. Wel een plaatsje waar menig toerist maar graag naartoe gaat.

Bezienswaardigheden van het stadje Amalfi

 

Het oude centrum van Amalfi is een doolhof van nauwe straatjes, bogen, trappen en hofjes met overhangende tuinen. Wanneer je er doorheen loopt, kijk je je ogen uit. Het stadje is - net als de rest van de omgeving - vooral geliefd om haar schitterende ligging aan zee. Die zee zie je ook bijna continu. 

 

Amalfi vanaf zee

 

Hoewel je vooral door Amalfi moet slenteren om zoveel mogelijk te kunnen opvangen van de sfeer, zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Centraal in het dorp vind je Piazza del Duomo met vele terrasjes, een mooie fontein en de gevels van de voornamelijk witte huizen. Vanaf dit plein heb je toegang tot de kathedraal, die grotendeels stamt uit de 9e eeuw (de glorietijd van Amalfi). Later volgden verschillende verbouwingen en kreeg de kathedraal een byzantijns tintje.

Wie nog wat cultureels wil doen kan ook een bezoek brengen aan het Chiostro del Paradiso en de Cappella del Crocifisso. Hier vind je de nog wat rijkdom uit de middeleeuwen. Het gebouw stamt uit 1268 en toont Moorse, Romaanse en Siciliaanse bouwkenmerken! Als je in deze kloostergang doorloopt naar de kapel, zul je wat restanten van fresco’s en relieken van de apostel Andreas vinden.

 

Amalfi centrum

 

Uiteindelijk breng je Amalfi niet een bezoek vanwege de monumenten, maar vooral vanwege de ambiance die er hangt. Ga dan ook eens lekker op een terras zitten en geniet van de omgeving. Het wordt helemaal goed als je tegelijkertijd kunt genieten van de lokale specialiteit: een limoncello

 

De kust van Amalfi

 

Het dorpje Amalfi maakt deel uit van de Amalfi-kust. Dit gebied staat bekend om haar bergachtig gebied aan zee. Om in het dorpje te komen zul je eerst dus met de auto door het bergachtige natuurgebied 'Riserva Statale Valle delle Ferriere' moeten rijden. De Via Nastro Azzurro (SS163) slingert je door het gebied en trakteert je op schitterende uitzichten. Onderweg kom je dan langs dorpjes als Positano en Praiano en Ravello (afhankelijk vanaf welke kant je komt). 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png