Dozza en haar muurschilderingen | Alles over Italië!

Dozza

Emilia-Romagna

INTRODUCTIE

Dozza is een klein dorpje gelegen ten zuidoosten van Bologna in de regio Emilia-Romagna. Het heeft een klein middeleeuws centrum dat vrijwel nog geheel in originele staat te bewonderen is. Eens in de twee jaar stroomt Dozza in september vol met bezoekers van het festival La Biennale del Muro Dipinto

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Dozza is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Dozza. Schroom dus zeker niet om Dozza een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER DOZZA

Dozza is een klein dorpje met zo’n 6000 inwoners. Het oudste gedeelte vind je binnen de eeuwenoude stadsmuren. Dit gedeelte bestaat grofweg uit twee wegen en twee pleintjes. Je kunt een bezoek brengen aan het 13e-eeuwse kasteel - waar regelmatig tentoonstellingen plaatsvinden -, maar eigenlijk is Dozza zelf al een groot openluchtmuseum. 

 

Festival

 

De twee belangrijkste straten van het centro storico (Via XX Settembre & Via Edmondo de Amicis) staan namelijk vol met schitterende muurschilderingen. Deze muurschilderingen zijn gemaakt door lokale artiesten voor een festival dat ieder oneven jaren in het derde weekend van september wordt gevierd. Deze kunstenaars strijden dan voor de mooiste muurschildering. Een feest om mee te mogen maken (video)!

 

Dozza Festival

 

Wijn

 

Naast de vele muurschilderingen is Dozza ook bekend van de wijn. In de kelder van het kasteel van Dozza vind je de Enoteca Regionale dell’Emilia-Romagna. Hier worden meer dan 1000 verschillende wijnen bewaard. Deze kun en mag je uiteraard niet allemaal proeven. Proef in ieder geval de lokale Albana. De Albana was de eerste witte wijn met een DOCG-keurmerk en wordt alleen geproduceerd in Emilia-Romagna. 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Mariella Fornero - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35438328

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png