Ferrara en haar omgeving | Alles over Italië!

Ferrara

Emilia-Romagna

INTRODUCTIE

Op zo'n vijftig kilometer van Bologna vind je de middeleeuwse stad Ferrara. Deze relatief onbekende stad in Emilia-Romagna leent zich prima voor een korte stedentrip. Ferrara kent een groen en grotendeels autovrij centrum met een aantal culturele hoogtepunten! 

INFORMATIE OVER FERRARA

Ferrara is de stad van de adellijke familie D’Este. Deze dynastie bestuurde ruim 300 jaar (13e - 16e eeuw) de stad Ferrara en haar omgeving. Lange tijd behoorden D’Este tot van de belangrijkste families in Europa en onder hun bewind maakte Ferrara een lange periode van bloei door. Net als De’Medici in Florence besteedden D’Este ook veel geld aan kunst en architectuur in hun stad.


De oude verblijfplaats van de familie is nog altijd intact: Castello Estense uit 1385. Het kasteel voelt imposant aan door onder andere de vijver rondom het kasteel en de hoge wachttorens. Binnenin tref je nog zeer mooie muur- en plafondschilderingen en krijg je al een goede indruk van de macht van de familie. Tegenwoordig vind je in het kasteel een museum en een vestiging van de VVV (ufficio del turismo).

 

Palazzo dei Diamanti


Het kasteel bevindt zich in het midden van het historisch centrum van Ferrara en ligt aan de Viale Cavour, een weg die de stad doorkruist. Wanneer je deze weg vanuit het kasteel oversteekt, kom je terecht in de Corso Ercole I d'Este. Aan deze hobbelige weg tref je na een tijdje het Palazzo dei Diamanti.

 

Palazzo dei diamanti in Ferrara

 

Dit gebouw is ontworpen door de Italiaanse architect Biagio Rosetti in 1492 en diende als woonhuis voor Sigismondo d’Este. De naam van het gebouw verwijst naar de 8500 stenen in diamantvorm die zijn bevestigd aan de façade. Tegenwoordig vind je er verschillende musea, waaronder een nationale kunstgalerie met kunst uit de Renaissance.

 

Piazza della Cattedrale

 

Weer terug bij kasteel kun je ook de andere kant op gaan richting de kathedraal van de stad. De brede Corso Martiri della Libertà leidt je hier vanzelf naartoe. Overigens is een groot deel van Ferrara autovrij, waardoor veel toeristen én locals veelal de fiets pakken. Er zijn tal van fietsverhuurders te vinden in heel Ferrara. Zo kun je meer ontdekken als je er bijvoorbeeld maar een of twee dagen kunt zijn.

 

Op het Piazza della Cattedrale vind je de grote kathedraal van Ferrara. Deze kerk is al sinds haar bouw in de twaalfde eeuw meerdere malen opnieuw gedecoreerd en met name de plafondschilderingen en de façade zijn de moeite waard.

 

Kathedraal Ferrara


Aan de zijkant van de kathedraal vind je het langwerpige plein Piazza Trento e Trieste, waar zich een lange portiek met winkeltjes bevindt. Het is een levendig plein met ook tal van barretjes om even uit te kunnen rusten.

 

Via Mazzini & Via delle Volte

 

Tenslotte zijn er nog twee straten die ik graag wil benoemen. Mocht je het leuk vinden om ook wat te winkelen dan moet je vanaf het Piazza Trento e Trieste zeker doorlopen naar de Via Mazzini. Deze winkelstraat is overdekt met kleurrijke paraplu’s en huisvest verschillende bekende merken.


Iets meer naar het zuiden van Ferrara vind je de Via delle Volte; de straat met de vele bogen. Hier vind je geen winkels - wel een aantal leuke restaurants -, maar deze straat neemt je vooral even terug in de tijd toen onder toeziend oog van de D’Este de kooplieden hun handel opsloegen.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

De regio Emilia-Romagna staat vooral bekend om haar culinaire hoogstandjes en veel minder om haar na...

PARK

Historisch Park Monte Sole

Het gebergte dat je door het hele Italiaanse schiereiland vindt, zijn de Apennijnen. Ze beginnen in ...

GEBERGTE

De Apennijnen

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png