Tarvisio

Friuli-Venezia Giulia

INTRODUCTIE

In het noordoosten - bijna op de grens van Oostenrijk én Slovenië - vind je het kleine dorpje Tarvisio, wat een uitvalsbasis is voor veel toeristen in zowel de zomer als in de winter! In dit artikel meer informatie over de omgeving van dit kleine dorpje in de Friulische alpen. 

INFORMATIE OVER TARVISIO

​Trevisio ligt in het Val Canale tussen de Karnische en de Julische alpen. Het is een zeer bekend dal omdat het zich bevindt tussen de grenzen van  Oostenrijk, Slovenië en Italië. Zelf promoot de stad zich onder andere als de plek waar de Germaanse, Romaanse en Slavische invloeden samenkomen. Men spreekt er vooral Italiaans - of het lokale Friulisch -  en de huizen zijn in de typische Germaanse stijl.  

Het dorpje Tarvisio zelf ligt op nog geen 15 kilometer van het drielandenpunt Slovenië-Oostenrijk-Italië af. Mocht je dus in het dorpje zelf verblijven dan kun je met wat stevige wandelschoenen zo een bezoek brengen aan de drie landen in één dag!

 

​Rondom het dorp is er van alles te doen. Zo vind je niet ver van het dorp de Laghi di Fusine. Dat zijn twee uitgestrekte gletsjermeren  - een grote en een kleine op ca. 200 meter van elkaar-  waar je in zo'n 40 minuten langs kunt lopen. Het water is ongelofelijk helder en de uitzichten op de bergen op de achtergrond zijn adembenemend! 

 

​​
Winter in Tarvisio

 

SKIGEBIED


Dat er hier van die gletsjermeren bestaan, zegt wel genoeg over de winters in Tarvisio: koud. Het dorpje heeft dan ook een eigen skigebied! Het skigebied van Tarvisio is niet groot vergeleken met de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland of Zuid-Tirol, maar wel de grootste van de regio Friuli-Venezia Giulia. Je kunt er in totaal bijna 25 kilometer piste afleggen.

Het dorp ligt op een hoogte van 750 meter, maar is - ondanks de hoogte - vrij zeker van sneeuw. En wanneer het er dan ligt, levert het hele mooie plaatjes op, zoals je op dit filmpje kunt zien. 

 

Zomer in Tarvisio

 

​De prachtige omgeving van Tarvisio in de zomer.  © Riccardo Cuppini

 

​Orrido dello Slizza


In de zomer is er ook genoeg te beleven in Tarvisio. Zo kun je vanaf het centrum van het dorp  de wandeling Orrido dello Slizza maken. Orrido betekent in het Italiaans een kloof en - je raadt het al- de wandeling gaat door de kloof die is uitgesneden door de rivier de Slizza. In ongeveer anderhalf uur heb je de wandeling gemaakt. 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Johann Jaritz - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4142683

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png