Bagnoregio en haar omgeving | Alles over Italië!

Bagnoregio

Lazio

INTRODUCTIE

Iets ten oosten van het Lago di Bolsena vind je een van de meest merkwaardige dorpjes van Italië: Civita di Bagnoregio. Ooit was Bagnoregio één geheel, maar door de zachte grond stortte een deel in en werd het dorp gesplitst in twee delen. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Bagnoregio is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Bagnoregio. Schroom dus zeker niet om Bagnoregio een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER BAGNOREGIO

De grond in dit gebied bestaat uit poreus vulkanisch gesteente, ontstaat door de Monti Volsini (zie Meer van Bolsena). Dat maakt de grond hier wat instabiel. Dat heeft ervoor gezorgd dat  Cività di Bagnoregio nu afgescheiden is van de rest van de omgeving. Ooit was dit bruchtje namelijk verbonden met het nabijgelegen Bagnoregio; totdat een aardbeving in 1695 de grond tussen beide dorpjes liet instorten. Ineens was het kleine gehucht afgesloten met de rest van de wereld. Er werd besloten een stenen brug te bouwen om Civita weer te verbinden met het grotere Bagnoregio, en 1965 werd de brug vervangen door een stevige lange, smalle voetgangersbrug. 

 

‘De stad die sterft’

 

Helaas is de toekomst van Cività di Bagnoregio allerminst zeker. De rots waarop het dorpje nu staat, brokkelt namelijk nog altijd af. Het dorpje wordt dus alleen maar kleiner, waardoor de bijnaam ‘La Città che Muore’  (De stad die sterft) niet slecht gevonden is. 

 

Er wonen nog maar een handje mensen permanent, er is geen postkantoor, geen school, geen ziekenhuis en ook voor de boodschappen moeten de inwoners de brug over. Er zijn eigenlijk voornamelijk nog vakantiehuizen, B&B’s, restaurants en souvenirwinkeltjes over, die allemaal zijn afgestemd op de toeristen die deze unieke plek komen bewonderen.

 

Het centrum van Cività di Bagnoregio

 

Het gehele centrumpje wordt doorkruist door de Via Madonna della Maestà met als centraal punt het Piazza San Donato. Aan dit plein vind je wat barretjes, een museum alsmede de gelijknamige kerk van het dorpje. Deze kerk is vermoedelijk gebouwd in het begin van de 7e eeuw op de resten van een oude tempel, maar uiteraard meermaals verbouwd. 

 

Heel veel meer bezienswaardigheden kent het dorpje niet. De belangrijkste reden voor een bezoek is de staat van het dorp, de unieke plek en het schitterende uitzicht dat overal opdoemt.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png