Brugnato

Ligurië

INTRODUCTIE

Brugnato is een kleurrijk dorpje in de binnenlanden van de Italiaanse regio Ligurië. Gelegen aan de oevers van de Vara vind je het pittoresk centrum, waar je onder andere een kathedraal kunt bewonderen. Aan de rand van Brugnato vind je bovendien een groot outletcentrum, welke veel mensen uit de regio trekt. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Brugnato is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Brugnato. Schroom dus zeker niet om Brugnato een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER BRUGNATO

Brugnato is een klein dorpje op ongeveer 40 minuutjes rijden van de Cinque Terre. In tegenstelling tot de wereldberoemde dorpjes aan zee vind je Brugnato in een bergachtig landschap binnen het natuurpark Montemarcello Magra. Veel mensen trekken naar dit dorpje voor het outletcentrum Brugnato 5Terre, waar grote merken als Nike en Benneton gevestigd zijn. Echter mag je het centrum van het dorp niet overslaan. Die behoort tenslotte niet voor niets tot een van de mooiste van Italië!

 

Het oude centrum van Brugnato bestaat uit een paar steegjes rondom de kathedraal. De kathedraal is gebouwd op de ruïnes van twee eerdere kerken, die waarschijnlijk dateren uit de Byzantijnse periode (6e eeuw). Het is verfraaid met drie stenen gezichten die Petrus, Lorenzo en Colombano, aan wie de kathedraal is gewijd. Naast de kathedraal vind je ook het twaalfde eeuwse bisschoppelijk paleis (de woning van de bisschop). Omdat het bisdom hier niet meer is gevestigd, vind je in het gebouw nu een museum met enkele kunstwerken en religieuze ornamenten uit verschillende tijdperken. 

Oeps.. Dit heeft geen resultaten opgeleverd! Probeer een andere combinatie. 

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

© Mats Önnestam | Flickr | https://flic.kr/p/d4iXN7

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png