Finale Ligure en haar omgeving | Alles over Italië!

Finale Ligure

Ligurië

INTRODUCTIE

Aan de kust van Ligurië vind je het kleine plaatsje Finale Ligure. Dit dorp bestaat eigenlijk uit drie plaatsen die in 1927 zijn samengevoegd. Finale Ligure is een uitstekende plek om de omgeving te verkennen, maar ook in het dorp kun je jezelf goed vermaken!

INFORMATIE OVER FINALE LIGURE

Net als het nabijgelegen Imperia bestaat Finale Ligure ook pas sinds 1927, toen Mussonlini de gemeentes Finale PiaFinale Marina en FinalBorgo samenvoegde. Ondanks dat ze nu behoren tot een gemeente verschillen de drie delen nog wel van elkaar.

 

Aan de kust ligt - uiteraard - Finale Marina, wat het meest moderne stuk van de stad is. Het is hier meer gericht op het toerisme en dan met name op het strand dat dit deel heeft. Zo kent het een boulevard van bijna 4 kilometer!  Een enkel strand is gratis, maar voor het meerendeel moet je een kleine bijdrage betalen om gebruik te mogen maken van het stukje aan zee.

 

Finale Marina verbindt de andere  twee andere delen met elkaar. Deze zijn veel ouder en hebben dan ook meer bezienswaardigheden. Met name Finalborgo is een aanrader! Het dorp, omringd door middeleeuwse muren met torens en poorten, wisselt smalle straatjes af met prachtige pleinen, zuilen en grote monumenten. Je kunt hier ook bezoek brengen aan het oude klooster Santa Caterina of de 17de-eeuwse barokke basiliek van San Biagio.

 

Wanneer je in Finale Ligure bent, moet je bij een van de bakkerijen chifferi proeven. Deze kleine gebakjes/koekjes zijn gemaakt van amandelen, suiker en sinaasappelbloemen en zijn hier een ware delicatesse. 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

© kaveman743 (Flickr)

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png