Toirano en haar omgeving | Alles over Italië!

Toirano

Ligurië

INTRODUCTIE

Tussen Albenga en Savona vind je in de binnenlanden van Ligurië het kleine dorpje Toirano. Dit dorpje staat vooral bekend om haar grotten. In dit artikel lees je wat meer over dit bijzondere natuurverschijnsel. 

INFORMATIE OVER TOIRANO

Een van de meest bezochte 'attracties' van de regio Ligurië zijn de grotten van Toirano. Een groot deel van de grotten zijn ontdekt in 1950 door een aantal jonge avonturiers in Toirano. Herontdekken is wellicht beter gezegd, want in de grot zijn mensenresten gevonden van voorouders die duizenden jaren geleden leefden! 

 

De grotten van Toirano bestaan uit drie belangrijke grotten: Grotte Della Básura (grot van de heksen), Grotte di Santa Lucia Inferiore en Grotte di Santa Lucia Superiore. Ze zijn alle drie te bezoeken.

 

 

Je begint het bezoek bij de Grotte della Básura, welke direct het meest imposant is. Reusachtige stalagtieten en nauwe doorgangen zorgen voor een bijzondere ervaring. Aan het eind van deze grot loop je via een tunnel naar de Grotte di Santa LUcia Inferiore. De twee grotten zijn in 1960 met elkaar verbonden door een gang met dynamiet op te blazen.

 

De grotten zijn, zoals gezegd, behoorlijk populair en ontvangen gemiddeld zo'n 150.000 bezoekers per jaar. Naast het feit dat het een zeer indrukwekkend natuurfenomeen is, duiken mensen de grotten ook in voor wat afkoeling. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 18 graden, is het er prima vertoeven! 

 

Je kunt een rondleiding volgen door de grotten, waarbij een rondleiding zo'n 90 minuten duurt. 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

© Eric Borda (Flickr)

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png