Ventimiglia en haar omgeving | Alles over Italië!

Ventimiglia

Ligurië

INTRODUCTIE

Het is het éérst dorpje dat je tegenkomt of het laatste Italiaanse dorp waar je doorheen rijdt: Ventimiglia. Op enkele kilometers van de Franse grens vind je deze kleine havenstad, welke door de migratiecrisis dikwijls negatief in het nieuws is gekomen, maar toch ook echt een mooi oud centrum kent. 

INFORMATIE OVER VENTIMIGLIA

Doordat Ventimiglia zo dicht tegen Frankrijk ligt, proberen veel immigranten via de stad het Franse land te bereiken. En omdat dat zelden succesvol verloopt, houden veel immigranten zich op in Ventimiglia. Doorzoek verschillende nieuwspagina's en je zult genoeg vinden. 

 

Op deze pagina focus ik mij vooral op de bezienswaardigheden van Ventimiglia, die er zeker zijn en die je ook nog gewoon een bezoek kunt brengen! De stad heeft voor ieder wat wils: de natuurliefhebber, de strandliefhebber of voor een cultuurliefhebber. Laten we beginnen met die laatste. Het centro storico van Ventimiglia vind je aan de westkant van de rivier Roya. Het oude centrum is een wirwar van smalle straatjes, leuke boetiekjes, mooie uitzichten en kleine kerkjes. De belangrijkste kerk van Ventimiglia is de kathedraal Santa Maria Assunta. Deze kathedraal is in 1950 gerestaureerd, maar stamt al uit de 11de/ 12de eeuw. Het heeft een schitterende façade en enkele mooie fresco's binnenin. 

 

Het oude gedeelte kent vooral middeleeuwse architectuur, maar de stad stamt al uit de tijd van de Romeinen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, kun je aan de andere kant van Ventimiglia enkele resten uit deze tijd bekijken in de Zona Archeologica. Het Romeins theater uit de 2de eeuw n.C. is een van de best bewaarde theaters in het noorden van Italië. 

 

Dan door naar de natuurliefhebber; (de omgeving van) Ventimiglia kent een aantal schitterende botanische tuinen, waarvan de Hanbury tuinen (Giardini botanici Hanbury) ongetwijfeld het bekendst zijn. De tuinen zijn in de 19de eeuw aangelegd door Engelsen die hier het restant van hun leven doorbrachten en planten vanuit de hele wereld verzamelden. En dat resulteerde in nógal wat planten. Zo vind je in de Hanbury tuinen duizenden verschillende soorten bloemen, struiken en bomen, die worden afgewisseld met mooie waterpartijen. 

 

Wil je liever luieren op het strand? Dan zit je in Ventimiglia ook goed. De stad strekt zich uit langs de Ligurische zee en kent daardoor niet alleen een mooie boulevard (Passeggiata MarconiPasseggiata G. Oberdan), maar ook tal van strandjes. Er bestaan enkele vrije stranden, o.a. bij de rivier Roya, maar het meerendeel is betaald. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezelstenen. Zandstranden zijn er niet in de omgeving van Ventimiglia, daarvoor moet je richting het nabijgelegen Sanremo

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png