Como en haar gezellige centrum | Alles over Italië!

Como

Lombardije

INTRODUCTIE

De bekendste plaats aan het Lago di Como is uiteraard de stad waarna het meer vernoemd is: Como. De stad ligt op een kleine vlakte aan de zuidwestkant van het meer. Het oude centrum en de levendige boulevard maken deze stad zeer aantrekkelijk. 

INFORMATIE OVER COMO

Het Comomeer heeft een bijzondere omgekeerde Y-vorm. Aan een van de uiteinden van deze ‘Y’ vind je de stad Como. Het ligt op een vlakte tussen de steile bergen van de Alpen in. Voor de tijd van de Romeinen bestond het plaatsje ook al, maar dan wat verder de bergen in. Julius Caesar besloot om de stad te herbouwen op de vlakte bij het meer. Het stratenplan uit die tijd is vandaag de dag nog steeds goed te zien! 

 

Como van boven

 

Centrum

 

De meeste levendigheid vind je rondom het Piazza del Duomo. Op dit plein zelf vind je enkele barretjes en wat boetieks, maar ook de omgeving van het piazza is grotendeels afgesloten voor auto’s, waardoor je zorgeloos kunt slenteren door te straatjes of een bezoek brengen aan een van barretjes. 

 

De grote kathedraal van Como is gebouwd op de restante van een eerdere kerk. Men begon met de bouw in 1396, maar hebben de kerk pas kunnen voltooien in 1740. Het heeft een mooie rijk versierde façade. Binnenin vind je een gotisch schip, maar de koepel is dan weer meer rococo. Dat komt doordat deze koepel pas als laatste is voltooid. 

 

Boulevard

 

Uiteraard Como vooral bekend van het Comomeer. Je vindt in de stad een mooie groene boulevard genaamd Lungo Lario Trento. Deze neemt je mee langs een kleine haven en enkele terrasjes aan het water. Deze eindigt bij de Tempio Voltiano. Dit is een tempel uit het begin van de twintigste eeuw en opdragen aan de Italiaanse uitvinder Alessandro Volta (uitvinder van o.a. de batterij), die is geboren in Como. Je vindt er een museum over het leven en werk van deze man. 

 

Villa Olmo

 

Als je vanuit het museum het water blijft volgen, kom je vanzelf uit bij Villa Olmo. Dit paleis uit 1812 is open voor publiek en kent vooral een schitterende tuin langs het water met kleurrijke perken en tal van waterfonteinen. 

 

Villa Olmo

 

Treintje naar Brunate

 

In het oosten van Como vind je ook een spoorbaan. Deze brengt je naar het hoger gelegen Brunate. Deze lijn bestaat al sinds 1898 en voert de lokale inwoners langs vier stations over een lengte van meer dan een kilometer. Brunate is een klein dorpje met wel leuke eettentjes, maar bovenal een schitterend uitzicht op de stad Como en het meer. Een retourtje met deze trein kost €5,50 per persoon. 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png