Pavia

Lombardije

INTRODUCTIE

Pavia is een middelgrote studentenstad in de Italiaanse regio Lombardije. Het heeft een mooi en levendig historisch centrum, die geheel wordt doorkruist door één straat. Dwaal door door de straatjes en over de pleinen van Pavia en ontdek enkele schitterende kerken en torens. En uiteraard mag hierbij een bezoek aan de bekende Certosa van Pavia niet ontbreken!

INFORMATIE OVER PAVIA

Laten we beginnen bij Ponte Coperto. Op deze plek heb je niet alleen uitzicht op deze bijzondere overdekte brug, maar zie je ook de Ticino stromen. Deze rivier is zo’n 250 kilometer lang en stroomt vanuit Zwitserland bij Pavia de Po in. Deze rivier heeft er dus voor gezorgd dat Pavia goed verbonden is met de grotere steden in het noorden en midden van Italië. 

 

Vanuit deze brug kun je de Corso Strada Nuova pakken. Deze winkelstraat doorkruist het gehele oude centrum van Pavia. Door af en toe een zijstraat te pakken, kun je in principe het hele centrum ontdekken. Wanneer je bijvoorbeeld de Via Severino Capsoni induikt, kom je terecht bij de San Michele-basiliek. Deze basiliek is een goed voorbeeld van de Lombardische-Romaanse stijl. De Lombarden (of Longobarden) hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Pavia. De stad was namelijk de hoofdstad van het Lombardische rijk vanaf 620 en bleef deze titel behouden tot aan de twaalfde eeuw. In deze periode zijn er veel kerken en paleizen gebouwd, waar er nu nog een handje van over zijn. De San Michele basiliek - die bijna volledig uit zandsteen bestaat - is daar dus een goed voorbeeld van. 

 

Kathedraal van Pavia

 

De reusachtige kathedraal van Pavia

 

Kathedraal van Pavia

 

Terug op de Corso Strada Nuova vind je tussen alle winkels een klein steegje - Via Bernardino Gatti - welke je brengt naar de achterkant van de reusachtige kathedraal van Pavia. De kathedraal is gesticht in 1488 en pas volledig afgerond aan het eind van de 19e eeuw. Onder andere grootheden als Bramante en Leonardo da Vinci hebben meegewerkt aan het ontwerp en de inrichting van deze dom. Het is na de Sint-Pieter in Rome en de Santa Maria del Fiore in Florence de grootste kathedraal van Italië! 

 

Op het plein voor de kathedraal vind je ook een kleine ruïne. Hier stond tot 1989 een grote middeleeuwse toren. Deze 11e eeuwse toren had een hoogte van 72 meter. In het voorjaar van 1989 ging het echter gruwelijk mis en stortte de toren in. Vier mensen overleden en vijftien raakten gewond. 

 

Piazza della VIttoria

 

Piazza della VIttoria: een van de vele gezellige pleintjes. 

 

Studenten

 

Wanneer je terugkeert naar de Corso Strada Nuova, zul je onderweg onder andere nog langs de universiteit van Pavia komen. In Pavia studeren ieder jaar zo’n 20.000 studenten, die zijn verdeeld over negen faculteiten. Het is een van de oudste universiteiten van ter wereld; al sinds 1361 zou men hier studenten onderwijzen. 

 

Het kasteel

 

De Corso Strada Nuova eindigt bij het kasteel van de stad: Castello Visconteo. Dit kasteel is gebouwd in 1360 door Galeazzo II Visconti. Het was vroeger de hoofdwoning van de familie Visconti, die van 1277 to 1447 aan de macht was in Milaan. Ten noorden van het kasteel laag een breed park, waar onder andere ook het Certosa di Pavia te vinden was. Tegenwoordig vind je er een museum. Met archeologische vondsten uit de omgeving en unieke kunstwerken uit verschillende tijdperken. 

 

Certosa di Pavia vanuit de lucht

 

Het kloostercomplex Certosa di Pavia vanuit de lucht.


 

Certosa di Pavia


Een bezoek aan Pavia is niet compleet zonder een bezoek aan de Certosa di Pavia. Hoewel je hiervoor wel wat verder moet reizen -  het ligt zo’n acht kilometer ten noorden van het centrum van de stad - is dit indrukwekkende klooster absoluut alle moeite waard. Het is gebouwd in 1396 in opdracht van Gian Galeazzo Visconti - de heerser van Milaan dus. Het wordt gezien als een van de hoogtepunten van de renaissance bouwkunst in de regio Lombardije. Vooral de façade en enkele fresco’s van Perugino en Bergogone zijn van zeer grote schoonheid.

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png