Castelpetroso

Molise

INTRODUCTIE

Castelpetroso is een klein dorpje in de Italiaanse regio Molise. Het is vooral bekend vanwege de grote basiliek (Maria Santissima Addolorata), iets buiten het dorp. Het gigantische gebouw trekt veel gelovigen uit de omgeving, maar is ook voor de toerist een interessante stop! 

INFORMATIE OVER CASTELPETROSO

In de jaren negentig van de 19e eeuw werd besloten om dit ​​heiligdom te bouwen. Aanleiding zouden de verschillende verschijningen van de heilige Maria zijn, welke zouden zijn gezien op de berg Patalecchia nabij Castelpretoso. Op 28 september 1890 werd de eerste steen gelegd. Niet precies op de plek waar de verschijningen zouden zijn gezien, maar wat meer richting het dal, zodat meer mensen het heiligdom kunnen bezoeken. Het bouwen verliep langzaam vanwege economische problemen en de twee wereldoorlogen. Het bouwwerk stond in 1950, maar de kathedraal is uiteindelijk pas volledig voltooid en ingewijd op 21 september 1975; 85 jaar nadat de eerste steen gelegd is dus. 

 

Schitterende Basiliek in Castelpetroso

 

De kerk is van verre te zien. De schitterende witte voorgevel kleurt goed tegen de groene bomen op de achtergrond. De groenkleurige daken passen prachtig in het geheel. Het lijkt een waar sprookjeskasteel! Wanneer je dichterbij komt, ontdek je hoe groot het gebouw is. De enorme parkeerplaats van de basiliek verklapt bovendien dat er nogal wat mensen in kunnen. Dat het gebouw niet heel erg oud is, is goed te zien, al vind ik dat zelf niet echt storend. 

 

Het Santuario di Maria Santissima Addolorata is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur, waarbij er doordeweeks twee maal een mis is (7:00 & 17:00) en op zondag vinden deze plaats om 8.30 uur, 10.30 uur, 12.00 uur, 17.00 uur en 18.30 uur. 

 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png