Asti en haar omgeving | Alles over Italië!

Asti

Piëmont

INTRODUCTIE

Op ongeveer 55 kilometer van Turijn af, vind je een stad die bekend staat om de lekkere wijn, de vele torens én de jaarlijkse palio. Het klinkt Toscaans, maar ik heb het over Asti! In dit artikel wat meer informatie over deze bijzondere stad in het zuiden van Piëmont. 

INFORMATIE OVER ASTI

Asti vierde hoogtijdagen in de middeleeuwen, toen het zelfs een van de rijkste steden van Italië was! Dat kwam onder andere door de gunstige ligging aan de Tanaro rivier. De rijkdom zou terug te zien zijn in de vele torens die de stad had; honderd zouden er zeker gestaan hebben! Vandaag de dag zijn er nog 12 over, waarvan de 38 meter hoge Torre Troyana dell'Orologia te bezoeken is. Het typeert het oude centrum, waarvan het grootste deel nog steeds middeleeuws is. 

 

Torre Rossa in Asti

 

Door Ste.caneva - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35252134

 

​TORRE ROSSA


Een andere bekende toren aan de Corso Alfieri is de Torre Rossa uit de 1e eeuw. Hier zou de patroonheilige van de stad San Secondo hebben vastgezeten. Hij was een christen op een verkeerd moment. In 112 werd besloten dat het volgen van het christendom een misdrijf was, waar de doodstraf voor stond. Uiteindelijk werd San Secondo in 119 terechtgesteld. 

PALIO VAN ASTI


Een van de belangrijkste pleinen van de stad is Piazza Alfieri. Hier wordt iedere derde zondag van september het grootste evenement uit de omgeving gehouden: Palio di Asti. Deze Palio - in dit geval een paardenrace - wordt al gehouden sinds 1275 om de overwinning op Alba te vieren. 

 

Het plein zelf heeft een bijzondere driehoekige vorm met aan de top een standbeeld van de man waarnaar het plein vernoemd is: Vittorio Alfieri. Hij was een bekende Italiaanse dichter uit de 18de eeuw, die geboren is in Asti.

 

Nabij het plein vind je het prachtige theater van de stad: Teatro Alfieri. Dit theater stamt uit 1860 en is ooit gebouwd als operatheater. Na een grondige verbouwing doet het nu vooral dienst als theater voor toneelvoorstellingen.

 

 

© Sergio & Gabrielle |  De prachtige San Pietro in Consavia

 

​SAN PIETRO IN CONSAVIA


Wie zijn weg vervolgt over de Corso Alfieri (loopt door het gehele oude centrum), komt ook langs de 15de-eeuwse San Pietro In Consavia. Dit bijzondere baptisterium (doopkapel) bestaat uit 6 hoeken en wat opvalt is vooral de hoeveelheid mooie terracotta-versieringen. Ook de 17de-eeuwse fresco's aan de wanden zijn het bekijken waard. 

WIJN UIT ASTI


Na het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden van Asti, mag je best wat tijd inruimen om wat wijn te drinken. Asti is namelijk ook wereldberoemd om haar wijn. De Asti Spumante is een sprankelende wijn die alleen wordt gemaakt in de regio van Asti en het nabijgelegen Alba. Het is een van de meest verbouwde wijnen van Italië! Een andere bekende wijn die wordt gemaakt in Piëmont is de rode Barolo. Genoeg goede keuze dus! 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Ste.caneva - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35252134

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png