Bra en haar omgeving | Alles over Italië!

Bra

Piëmont

INTRODUCTIE

Aan de rand van de heuvels van Langhe, vlakbij de Tanaro-rivier, ligt het kleine stadje Bra. Het is een van de belangrijkste centra van de Piemontese barokke stijl met veel kerken en paleizen uit 17e en 18e eeuw, maar veel mensen kennis Bra vooral als stichtingsplaats van de geliefde van de Slow-Food beweging die hier in 1986 begonnen is!

INFORMATIE OVER BRA

Bra kent een redelijk groot en levendig centrum. Tussen de Corso Garibaldi en de Via Guglielmo Marconi vind je ruim opgezette straten met allerlei leuke barretjes, lekkere restaurantjes en tal van internationale en lokale winkels. Bovendien is een deel hiervan autovrij!

De barokstijl voert in dit de stad de boventoon,  neem bijvoorbeeld het Palazzo Comunale, de Chiesa di San Rocco en de Chiesa Sant'Andrea (iets verder van het centrum). Stuk voor stuk mooie gebouwen die je een bezoek kunt brengen.

Bra

Slow-Food

Mocht je trek krijgen (en nog wat budget over hebben) dan kun je eens kijken bij Osteria del Boccondivino in het centrum van Bra. Op het binnenplein van deze osteria bedacht Carlo Petrini en zijn vrienden om een nieuwe stichting op te zetten: Slow Food, een tegenhanger voor het sterk opkomende fenomeen Fast Food. Deze organisatie heeft als doel de traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouw-gebruiken van een regio in stand te houden.

Vandaag de dag zie je veel verwijzingen naar de Slow-food organisatie. Het meest opvallende is de universiteit (L’Università degli studi di Scienze Gastronomiche di Pollenzo) die sinds 2004 in Pollenzo (plaatsje binnen de gemeente Bra) is gevestigd. Studenten kunnen hier allerlei vakken volgen die zijn gerelateerd aan landbouwmethodes en het beschermen van biodiversiteit. Dit trekt niet alleen Italiaanse studenten naar Bra, maar ook veel buitenlandse studenten(-koks) weten de school te vinden!

Salsiccia di Bra

De omgeving van Bra zelf kent ook tal van regionale producten. Neem nu de Salsiccia di Bra: een traditionele worst van varkens- en kalfsvlees. Deze worst wordt rauw gegeten met een scheutje citroensap als onderdeel van antipasti of als tussendoortje tijdens de aperitivo (aperitivo). Een absolute delicatesse die het bezoek aan het stadje compleet moet maken!

Worst Bra

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken.

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur