Cuneo en haar omgeving | Alles over Italië!

Cuneo

Piëmont

INTRODUCTIE

Cuneo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, waarin je onder andere de toeristische trekpleister Le Langhe vindt. Veel mensen trekken dan ook naar de bekende dorpjes, zoals Barolo, maar vergeten de stad Cuneo een beetje. Zonde, want het kleine stadscentrum heeft genoeg te bieden! 

INFORMATIE OVER CUNEO

Het oudste deel van Cuneo vind je in het noordoosten. Hier doorsnijdt de Via Roma deze middeleeuwse wijk. Aan weerszijden zijn hier arcades te vinden met daaronder veel kleine winkeltjes en oude barren - waar je voor niet teveel geld een lekkere kop koffie kunt drinken. 

 

De straat begint - of eindigt - op het Piazza Galimberti. Dit plein is vernoemd naar Duccio Galimberti. Deze partizaan streed fel tegen het fascisme in de Tweede Wereldoorlog. Op het balkon waar hij in 1943 een belangrijke toespraak hield, vind je vandaag de dag een kunstwerk. In deze toespraak riep hij op tot een verzet tegen het fascisme. Helaas heeft hij deze strijd zelf moeten bekopen met de dood in 1944. In zijn voormalig woonhuis vind je vandaag de dag een museum over het leven en het verzet van Galimberti.

 

Cuneo Italië

 

In Cuneo vind je ook een aantal mooie kerken. Denk bijvoorbeeld aan de Kathedraal (Cattedrale di Santa Maria del Bosco), Santa Croce en de San Francesco. Op het complex van deze laatste kerk vind je ook een interessant museum: Museo Civico. De collectie van dit museum bestaat vooral uit schilderijen en voorwerpen uit de regio Piemonte. En mocht je tenslotte erg houden van toneel of opera, dan mag een bezoek aan een voorstelling in het Teatro Toselli niet ontbreken. 

 

Wig

 

Wanneer je een Italiaans woordenboek raadpleegt, zul je ontdekken dat de Italiaanse stad Cuneo letterlijk ‘wig’ betekent. Dat is niet geheel toevallig; De naam is een verwijzing naar de vorm van de stad. In het noorden van Cuneo stromen de Gesso en de Stura in elkaar over en vormen daarmee een natuurlijke afscheiding, wat de driehoekige vorm van de plattegrond van Cuneo verklaart! In het gebied vind je het Parco fluviale Gesso e Stura - een natuurpark waar je goed kunt wandelen of fietsen.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png