Neive en haar omgeving | Alles over Italië!

Neive

Piëmont

INTRODUCTIE

Tussen de bekende plaatsen Alba, Asti en Barbaresco vind je het kleine dorpje Neive. Gelegen in Le Langhe is het dorp uiteraard bekend van haar lekkere wijn, maar Neive staat eveneens op de lijst van mooiste borghi van Italië. En dat is niet voor niets! 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Neive is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Neive. Schroom dus zeker niet om Neive een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER NEIVE

Het historische centrum van Neive heeft haar middeleeuwse structuur behouden, maar van het grote kasteel dat hier ooit stond is enkel nog één toren over. Neive heeft de pech gehad dat het precies tussen Asti en Alba ligt. Deze twee steden hebben in het verleden veel gestreden - waar ook Neive onder te lijden heeft gehad. Desalniettemin voelt het in Neive nog wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan. De smalle geplaveide straatjes leiden je naar de hoogste plek van het dorp waar je het symbool van Neive vindt: de campanile (klokkentoren). Vanaf hier heb je een uitzicht op de terracotta dakpannen van de inwoners van Neive alsmede over de vele wijnvelden in de omgeving. 


 Neive is niet groot. Je hebt het dorpje in dertig minuten wel gezien. Je vindt hier wel een aantal leuke restaurantjes/osterie - waar je lokale specialiteiten kunt proeven. Zo kun je hier de Piemontese specialiteit bagna caôda (knoflook-ansjovis soep) of lintpasta (Tajarin) met truffel proeven.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Golvende heuvels met heerlijke wijn, hazelnoten, truffels en geweldige kazen. Klinkt goed, nietwaar?...

PARK

Ontdek Le Langhe in Piemonte

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png