Santa Maria Maggiore en het Val Vigezzo | Alles over Italië!

Santa Maria Maggiore

Piëmont

INTRODUCTIE

Wintersporters kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Santa Maria Maggiore, Val Vigezzo, in het noorden van Piëmont. Steile heiligen, langlaufpaden door het bos en prachtige besneeuwde wouden maken van deze streek een adembenemend mooi gebied. 

INFORMATIE OVER SANTA MARIA MAGGIORE

De grootste plaats in het Val Vigezzo is Santa Maria Maggiore [maddzjiore]. Het dorpje ligt op zo'n 25 kilometer van de Zwiterse grens, in het noordelijke puntje van Piëmont. Het is een mooie uitvalsbasis op het Val Vigezzo te ontdekken. Je vindt er onder andere het Museo internazionale dello Spazzacamino, een museum over het vak van de schoorsteenveger. Ook zijn er diverse kleine kerkjes, waarvan de Chiesa Parrocchiale di Maria Santissima Assunta uit 1100 de bekendste is.

 

In Santa Maria Maggiore vind je ook een bezoekerscentrum voor het Parco Val Grande, dat ten zuiden van het Val Vigezzo is gegelegen. Dit grote natuurpark is een van de meest uitgestrekte en onbewoonde gebieden van Italië. Je kunt er prachtige wandelingen maken, in de winter langlaufen of zeldzame dieren en planten spotten. Juist doordat het er zo rustig is, vind je er veel dieren; de ree, hert, steenbok, vos, das, koningsadelaar, slechtvalk, oehoe, zwarte specht en adder leven er allemaal. 

 

Val Vigezzo Piemonte Italië

 

VALLEI VAN DE SCHILDERS


Wanneer je een paar dagen in het gebied doorbrengt, valt je waarschijnlijk al wel iets op: veel huisjes zijn beschilderd. De bijnaam van de vallei is dan ook Valle dei Pittori (vallei van de schilders). Die bijnaam kent verschillende oorzaken. Zo wonen er nu eenmaal veel schilders in dit gebied. Zij hebben veel van deze huizen beschilderd, wat het gebied wat meer bekendheid geeft. Daarnaast zijn er vele schilderijen, waarop het Val Vigezzo is geschilderd. 

 

TREINTJE


Wie de sportieve bezigheden beu is, kan er ook voor kiezen om de trein te pakken! De Centovalli (honderd valleien) trein is aangelegd in de 1920 voor een snellere verbinding tussen de Simplon- en de Gotthardroute. Het is ware belevenis; je gaat - als je de hele reis blijft zitten - over 80 bruggen en door meer dan 30 tunnels!

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png