Foggia en haar omgeving | Alles over Italië!

Foggia

Puglia

INTRODUCTIE

In het noorden van Puglia vind je de provincie Foggia met de gelijknamige stad als hoofdstad. De stad is niet de grootste attractie van Puglia, maar wel de grootste stad van het noordelijk deel. Door bombardementen en aardbevingen is veel van Foggia helaas verloren gegaan.

INFORMATIE OVER FOGGIA

Foggia is altijd een belangrijk economisch centrum voor de regio geweest. Door de ligging was het een belangrijk knooppunt naar het noorden. Ook nu nog kom je vanuit alle kanten van Italië eerst langs Foggia als je naar Bari of zuidelijker trekt.

 

Die belangrijke ligging heeft Foggia in de Tweede Wereldoorlog ook de das omgedaan. De Geallieerden hebben de stad meerdere keren gebombardeerd, waarbij meer dan 20.000 (!) mensen om het leven zijn gekomen en veel gebouwen verloren zijn gegaan. Er is vandaag de dag nog een handjevol monumenten over.

Het overgebleven centro storico vind je rondom de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad: Cattedrale di Santa Maria de Fovea. De kerk kent twee stijlen: de Romaanse stijl in het onderste gedeelte en een barokstijl in het hogere gedeelte van de kerk. Dat heeft te maken met de zware aardbeving in 1731. Het orginele bouwwerk uit 1170 ging destijds voor een groot deel verloren en is toen gerenoveerd in de stijl van de Barok.  

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png