Locorotondo

Puglia

INTRODUCTIE

Tussen de witte stad Ostuni en de Trulli-hoofdstad Alberobello ligt het kleine dorpje Locorotondo. Gelegen op een heuvel in het Val d’Itria kun je hier dwalen tussen de vele witte huisjes en wordt je af en toe getrakteerd op een schitterend uitzicht op de bekende vallei. Op deze pagina vind je wat meer informatie over het dorp en haar omgeving. 

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Locorotondo is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Locorotondo. Schroom dus zeker niet om Locorotondo een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER LOCOROTONDO

Locorotondo bestaat uit twee delen: het nieuwe deel en het centro storico. Uiteraard is het centro storico het meest interessant voor ons als toeristen Locortondo behoort dus tot een van de mooiste ‘burchten’ van Italië en dat komt niet op de laatste plaats door haar schitterende ligging. Vanaf Piazza Dante heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op de vele olijfboomgaarden en enkele trulli die het Val d’Itria rijk is.

 

Locorotondo

 

Het centrum van Locorotondo zelf is een doolhof van kronkelende straatjes, bogen, smalle doorgangen en binnenplaatsen. De meeste huizen zijn net als in Ostuni wit geschilderd. Er bestaan verschillende verhalen over de oorsprong van deze witte kleur. Zo zou het kalk de stad beschermen tegen ziektes en onheil, maar ook het heeft vermoedelijk ook met gemak te maken. Het witte kalk kon - ook in de middeleeuwen al -  gemakkelijk worden verkregen en zorgde ervoor dat ook de smalle en donkere straatjes werden verlicht. Overigens zorgen de bewoners van het dorp ervoor dat het niet alleen maar wit is. De vele kleurrijke bloemen en planten maken van de straten van Locorotondo een vrolijk geheel!

 

Locorotondo


Locorotondo is een heerlijk plaatsje om doorheen te slenteren, foto’s te maken of te genieten van een lekker wijntje (zoals de witte DOC Locorotondo) met wat lokale visspecialiteiten. Onderweg vind je een aantal bezienswaardigheden. Zo mag je de Chiesa Madre di San Giorgio Martire niet overslaan. Deze kerk is gebouwd tussen 1790 en 1825 en kent ondanks de  robuuste façade een mooi interieur met veel kleurrijke decoraties.

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png