Peschici en haar omgeving | Alles over Italië!

Peschici

Puglia

INTRODUCTIE

Peschici is een klein dorpje op het schiereiland Gargano in het noorden van Puglia. Peschici is gebouwd op een heuvel die zich als een boog uitstrekt rondom de baai van het dorp. Een schitterende plek om te luieren op het strand, maar Peschici kent ook een mooi oud centrum. 

INFORMATIE OVER PESCHICI

De Italiaanse regio Puglia staat bekend om haar wit geschilderde huizen die de warmte buiten de huizen moet houden. Ook in Peschici kom je de witte huizen weer in bijna het gehele dorp tegen. Het oude centrum van Peschici bestaat min of meer uit een lange weg, bestaande uit de straten (Via Roma, Piazza del Popolo en Via Castello). Wanneer je deze weg doorloopt, zul je twee mooie kleine kerkjes tegenkomen. De eerste is Parrocchia Sant'Elia Profeta, waar de patroonheilige van het dorp geëerd wordt. Deze Romaanse kerk stamt vermoedelijk uit de 13e eeuw, maar de meeste kapelletjes zijn in de 17e eeuw toegevoegd.

 

 

Op het Piazza del Popolo, wat eerder een brede straat dan een plein is, vind je de Chiesa del Purgatorio. Deze is veel later gebouwd dan de Parrochiekerk, namelijk in de 19e eeuw. De kerk kent een mooie plafondschildering en twee mooie kerkklokken boven de façade. 

 

Als je dan de Via Castello volgt, kom je vanzelf uit bij het kasteel van Peschici. Deze is gebouwd ten tijden van de Noormannen in de 11e/12e eeuw. Het kasteel diende ter bescherming van aanvallen van piraten op het dorp en was alleen effectief als het tot in de verte kon kijken. Daarom is het kasteel vandaag de dag niet alleen bezienswaardig vanwege haar historie, maar ook absoluut vanwege het schitterende uitzicht dat je vanaf hier hebt! 

 

 

Strand

 

Het strand van Peschici is schitterend, maar wel betaald. Een deel is bedoeld voor de boten van de natuurlijke haven en het andere deel is bedoeld voor recreatie. Op het strand vind je het grootste deel van het jaar veel strandbedjes en parasolletjes die je tegen een kleine vergoeding kunt huren. Wil je liever gratis naar het strand dan kun je naar het nabije Spiaggia di Calenelle rijden. 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png