Presicce en haar omgeving | Alles over Italië!

Presicce

Puglia

INTRODUCTIE

Presicce is een gemeente in de Italiaanse provincie Lecce. Ben je op zoek naar wat meer informatie over Presicce? Of wil je weten wat je in de buurt zoal kunt doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kom er hier achter waar je in Italië bent of bekijk wat interessante feitjes

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Presicce is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Presicce. Schroom dus zeker niet om Presicce een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER PRESICCE

In de binnenlanden van de Salento, niet ver van Gallipoli, Specchia en Santa Maria di Leuca vind je het dorpje Presicce. Het is prachtig gelegen in de omgeving waar water en olijfbomen centraal staan, maar kent ook zelf een paar mooie (barokke) bezienswaardigheden!

 

Het dorp kende een sterke groei in de 15e eeuw toen de inwoners van het Pozzomauro hierheen vluchtten voor de Saracenen, die Pozzomauro geheel verwoestten.  Presicce kende haar hoogtijdagen dan ook in de tijd van de barok, wat terug is te zien in het ontwerp van enkele prominente gebouwen, zoals de Cappella Arditi en de Sant'Andrea di Presicce (coverfoto).

 

Presicce is niet heel groot, maar een mooie plek om doorheen te slenteren. Rondom het Piazza del Popolo vind je de meeste levendigheid, waar je ook genoeg eetgelegenheden vidnt. 


Het dorp is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer doordat het ligt op de treinverbinding tussen Novoli (nabij Lecce) en Gagliano Leuca.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Oeps.. Er zijn geen relevante artikelen gevonden.

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Lupiae - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18451221

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png