San Severo

Puglia

INTRODUCTIE

Ooit gesticht door de oude Grieken vind je nu in San Severo vooral veel prachtige barokke gebouwen. Laat jezelf verdwalen in het labyrint van straatjes en pleintjes in het oude centrum.

INFORMATIE OVER SAN SEVERO

Hoewel de Grieken op deze plek al het dorpje Castrum Drionis hadden gesticht, heeft dat dorp niks meer te maken met wat het nu is. Castrum Drionis kwam leeg te staan en was eeuwenlang vervallen en zo langzaam van de kaart verdwenen. In de elfde eeuw kwam er weer nieuw leven in het gebied toen Monniken uit Montecassino een klooster vestigden op de plek waar alleen een klein kerkje was. Doordat het op een gunstige route lag naar het noorden, groeide San Severo al snel uit tot een belangrijke handelspost.

 

De stad is vernoemd naar de heilige Severijn, die leefde in de 5de eeuw in het gebied rond Wenen. Het kleine kerkje, waar de Monniken zich vestigden, was gewijd aan de heilige Severijn. Dat is vermoedelijk de reden dat de stad haar naam gekregen heeft. Hij is ook de patroonheilige van de stad.

Het centro storico van San Severo ligt precies in het midden van de stad. Binnen dit stadsdeel kun je bezoek brengen aan diverse kerkjes of aan het schitterende Teatro Comunale uit 1937. Twee belangrijke kerken van San Severo zijn de kathedraal en de Chiesa di San Severino, welke geheel in Romaanse stijl gebouwd is. De kathedraal daarentegen is meermaals verbouwd en kent nu een schitterende barokke façade en verschillende achttiende eeuwse schilderingen binnenin. 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png