Vico del Gargano en haar omgeving | Alles over Italië!

Vico del Gargano

Puglia

INTRODUCTIE

Midden in het nationaal park Gargano vind je het dorpje Vico del Gargano. Het dorp heeft een mooie ligging dichtbij de zee en kent een mooi oud centrum. Tips over het dorp en haar omgeving vind je op deze pagina!

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Vico del Gargano is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Vico del Gargano. Schroom dus zeker niet om Vico del Gargano een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER VICO DEL GARGANO

De Gargano is een schiereiland in het noorden van de regio Puglia. Vico del Gargano is een van de mooiste dorpjes van het gebied dat wordt overheerst door invloeden van de zee en bebossingen in het binnenland. Het dorp ligt op een van de heuvels van het gebied.

 

Vico del Gargano is geen grote toeristentrekpleister, maar niettemin een schitterende plek om de omgeving te verkennen. Je bent vanaf hier zo aan de ruige kust of bij het Lago di Varano. Mocht je in het dorp verblijven kun je een bezoek brengen aan het eeuwenoude kasteel of het colleggiata dell’Assunta. Het oude gedeelte, Rione Civita, bestaat uit een wirwar van kleine straatjes, trappen en ondergrondse kamers en is daardoor absoluut de moeite om doorheen te slenteren.


De patroonheilige van het dorp is de heilige Valentijn (San Valentino). Dat is ook de reden dat het dorp door de inwoners ‘het dorp der liefde’ genoemd wordt. Mocht je hier met je geliefde zijn dan mag je de Vicolo del Bacio (Steeg van de kus) dus niet overslaan!

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

In het noorden van de regio Puglia vind je het schiereiland Gargano, vernoemd naar de berg ‘Monte Ga...

PARK

Nationaal Park Gargano

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Federica Piersimoni | Flickr | https://www.flickr.com/photos/federicapiersimoni/

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png