Bosa

Sardinië

INTRODUCTIE

​Op zo'n klein uurtje rijden van Alghero, in de provincie Oristano, ligt het kleurrijke stadje Bosa. Een moderne stad met een oud centrum en een heerlijke boulevard langs de rivier de Temo. De moeite voor een dag!

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPJES

Bosa is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Bosa. Schroom dus zeker niet om Bosa een bezoek te brengen, wanneer je in de buurt bent!

INFORMATIE OVER BOSA

​Wanneer je de prachtige route vanaf Alghero naar Bosa neemt, zie  van kilometers afstand het kasteel Malaspina boven de stad uitsteken. Een van de hoogtepunten uit die kleine stadje in het noorden van het eiland. Het kasteel - vernoemd naar de familie die het kasteel liet bouwen - stamt uit de 12e eeuw. Om er daadwerkelijk binnen een kijkje te kunnen nemen, moet je dan weliswaar een flinke klim nemen, maar het is de moeite waard!

 

Te midden van de kasteelmuren vind je een klein kapelletje: Nostra Signora de Sos Regnos Altos. In dit kapelletje staan tal van fresco' s die nog niet heel lang geleden zijn ontdekt door de restauraties.  Vermoedelijk stammen deze fresco' s uit de 13e eeuw!  

 

HET CENTRUM VAN BOSA

 

​Wat lager gelegen vind je een van de populairste - en oudste - wijken van de stad: Sa Costa. Dit middeleeuwse stuk stamt uit dezelfde tijd als het kasteel. Kenmerken voor dit deel van de stad zijn de smalle kronkelende straatjes, de fel gekleurde huisjes en de terracotta dakpannen. Verwacht geen drukke toeristische toestanden, want Bosa is nog 'redelijk' onbekend bij de massa toeristen, die eerder naar de kustplaatsen gaan. 

 

Bosa vanaf het water

 

Een andere bekende straat is de Vittorio Emanuele II, die is vernoemd naar de eerste koning van Italië. Aan deze straat vind je veel oude paleizen en kleine restaurantjes en winkeltjes. Ook is de belangrijkste kerk van Bosa gevestigd aan deze straat: de Cattedrale dell' Immacolata. Het is een kleine Romaanse kathedraal uit de 12e eeuw, die in de 18e eeuw flink onder handen genomen is en tegenwoordig meer een barokke uitstraling heeft!

 

STRAND

 

​Mocht je het dorpje toch willen combineren met het strand dan kan dat ook. Op zo'n twee kilometer van het dorpje ligt namelijk het kleinere dorpje Bosa Marina. Hier vind je een strand dat groot en gratis is, maar vaak niet extreem druk. Het strand van Bosa Marina wordt bovendien het schoonste strand van Italië genoemd! En het mooie is: je kunt Bosa en Bosa Marina prima combineren in een dag. 

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png