Taormina: Theater, Middeleeuwen en het Strand | Alles over Italië!

Taormina

Sicilië

INTRODUCTIE

Taormina is een kleine stad gelegen op de Monte Tauro in het oosten van Sicilië. Het is bekend van het Griekse theater dat is uitgehouwen uit de berg en geliefd om haar ligging aan de Ionische zee. Ontdek in dit artikel meer over de belangrijkste bezienswaardigheden.

INFORMATIE OVER TAORMINA

In Taormina wonen iets meer dan 10.000 inwoners, maar het aantal toeristen is jaarlijks minstens tien keer zoveel. Het hele stadje staat dan ook vol met hotels, restaurantjes en boetiekjes om iedereen te kunnen voorzien. 

 

Grieks Amfitheater

 

De meeste mensen komen naar Taormina vanwege het Grieks Theater. Men noemt het het Griekse Theater, maar wat je vandaag de dag kunt zien, zijn vooral de resten van de Romeinen. Het theater is wel gesticht door de Grieken in de 3e eeuw voor Christus, maar toen de Romeinen hier in de eerste eeuw de baas waren, herbouwden zij dit theater volledig. Er werden destijds onder andere gladiatorengevechten gehouden. 

 

Na de Romeinse tijd raakte het gebied in verval, totdat men in de 19e eeuw besloot het theater te herstellen. Het podium werd gerenoveerd met behulp van de originele materialen, waardoor je nu een goed beeld hebt hoe het hier zo’n 2000 jaar geleden geweest moet zijn. De muur achter het podium mist een centraal gedeelte, maar daardoor is er  wel een prachtig uitzicht op de zee én de Etna.

 

Amfitheater Taormina

 

Er worden regelmatig voorstellingen gegeven. Met name in de zomer kun je hier vaak concerten bijwonen. De akoestiek is zeer goed en de achtergrond is adembenemend. Om het theater te bezoeken dien je wel een kaartje te kopen. Deze kost zo’n 10 euro per persoon. 
 

Oude Centrum

 

Hoewel Taormina aan zee lijkt te liggen, bevindt het grootste gedeelte van de stad zich op de heuvel. Taormina bestaat dan ook eigenlijk uit twee delen. Het deel op de berg en het deel aan de kust. Deze twee zijn verbonden door middel van een kabelbaan. Laten we eerst maar eens kijken naar het gedeelte op de berg. Hier bevindt zich namelijk het oude centrum van Taormina. 

 

De Corso Umberto I loopt door het gehele oude centrum en leidt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals Palazzo Corvaja, de kathedraal en Piazza IX Aprile. Je kunt door het hele centrum verschillende invloeden zien. Zo zie je gebouwen met een Normandische stijl, Arabische elementen of Spaanse invloeden. De mengelmoes maakt het een sfeervol geheel. 

 

Piazza IX Aprile Taormina

 

Piazza IX Aprile 

 

Op Piazza Vittorio Emanuele II vind je het Corvaja-paleis, waarschijnlijk gebouwd in de vroege 16e eeuw. Vooral de deur en trappen van het gebouw zijn mooi versierd. Tegenwoordig vind je hier de VVV en kun je hier meer toeristische informatie verkrijgen van de omgeving. Verderop vind je Piazza IX Aprile. Hier vind je niet alleen een klein zestiende eeuwse kerk, maar vanaf hier heb je ook een schitterend uitzicht! Veel mensen blijven hier even hangen voor ze doorgaan naar het middeleeuwse deel van Taormina. 

 

Middeleeuws deel

 

Hier kom je door onder de bekende klokkentoren te lopen. In dit deel zijn de straatjes zeer smal en de huizen een stuk ouder dan de rest van het centrum. De belangrijkste bezienswaardigheden van dit deel vind je op het Piazza del Duomo. Hier vind je niet alleen de dertiende eeuwse kathedraal van de stad met een bijzondere façade, maar ook een mooie barokke fontein uit 1635. Op deze fontein staat een centaur, wat het symbool van de stad is. 

 

Stranden

 

Vanuit Taormina kun je ook gemakkelijk naar het strand met de speciale funicolare. Deze is te vinden aan de Via Luigi Pirandello, nabij het begin van de Corso Umberto I. Het ritje is niet zeer prijzig en bovendien veel gemakkelijker en sneller dan naar beneden te lopen. Het lager gelegen deel heet Mazzarò

 

Je vindt hier verschillende zandstranden met alle faciliteiten. Bij een bezoek aan het strand mag je Isola Bella niet overslaan. Dit eiland werd gekocht door Florence Trevelyan, kleindochter van koningin Victoria, in 1890. Ze bouwde hier een huis en plaatsen hier tal van exotische planten, die het in de omstandigheden daar zeer goed doen. 

 

Isola Bella Taormina

 

Het is een schitterende plek. Het smalle strook strand dat naar het eiland leidt, staat meestal onder water. Grote kans dus dat je natte voeten krijgt, wanneer je Isola Bella echt wilt verkennen. Entree om het eiland te verkennen kost een paar euro, maar is niet echt nodig, het uitzicht vanaf het strand is het hoogtepunt van je bezoek.

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Ten noorden van de Etna stroomt de Alcantara-rivier. Bij een deel van deze rivier is duizenden jaren...

PARK

De Alcantara kloof

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png