Castellina in Chianti

Toscane

INTRODUCTIE

Castellina in Chianti is een klein dorpje in de welbekende Chianti-streek in het oosten van Toscane. Het is een levendig dorpje met een mooie kasteel en wat leuke middeleeuwse straatjes. 

INFORMATIE OVER CASTELLINA IN CHIANTI

Castellina in Chianti ligt op een hoogte van 578m en kijkt uit over de omliggende hellingen vol wijnstokken. Ooit was Castellina onderdeel van de verdedigingslinie van het machtige Florence, maar tegenwoordig dient het kasteel vooral als toeristische trekpleister. Je vindt er nu het gemeentehuis en een klein archeologisch museum. Het is te bezoeken voor een paar euro. 

 

Op het plein voor het kasteel vind je een trattoria en op de kruising met de Via Ferruccio vind je de belangrijkste kerk van Castellina in Chianti: Chiesa di San Salvatore. Deze kerk is in de tweede wereldoorlog volledig verwoest en later is deze in neo-romaanse stijl herbouwd. In de kerk vind je het lichaam van San Fausto, patroonheilige van de Chianti streek. 

 

Castellina in Chianti

 

De Via Ferruccio vormt de belangrijkste straat van Castellina in Chianti. Je vindt hier tal van winkeltjes met lokale specialiteiten en verschillende barretjes waar je kunt genieten van een glas Chianti Classico. Een andere leuke straat is de Via delle Volte. Langs deze volledig overdekte straat vind je een paar winkeltjes. Heerlijk als je in de warme zomer een bezoek brengt! 

 

Panzano

 

Castellina in Chianti is net als de andere dorpen in de Chianti-streek niet erg groot. Je bent dus niet een hele middag kwijt, wanneer je enkel komt voor de bezienswaardigheden. Gelukkig is er genoeg te beleven rondom Castellina in Chianti, waaronder het kleine plaatsje Panzano. Dit dorp ligt tussen Castellina in Chianti en Greve in Chianti. Het kent een mooi middeleeuws centrum met onder andere een kasteeltje en een negentiende eeuwse kerk. Ook is de slagerij 'Antica macelleria Cecchini' een aanrader. Hier vind je een grote keuze aan vleesgerechten gemaakt op antieke wijze van de bekende slager Cecchini. 

 

 

 

Trasimeno Meer

Aan de rand van de groene regio van Umbrië vind je een van de grootste meren van Italië; Lago Trasim...

MEER

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Vignaccia76 - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7069741

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png