Castiglione della Pescaia

Toscane

INTRODUCTIE

Het dorpje is een van de meest bezochte plekken van de relatief rustige Maremma. Dat komt uiteraard door haar ligging aan zee, maar ook goede accommodaties en het oude centrum tegen de Monte Petriccio zorgen ervoor dat je dit dorpje aan de Toscaanse kust niet mag overslaan. 

INFORMATIE OVER CASTIGLIONE DELLA PESCAIA

Al sinds de tijd van de Etrusken en de Romeinen (Portus Traianus) leven er mensen op deze plek. Het is echter geen gemakkelijke plek om te wonen aangezien het dicht tegen het moerasgebied Maremma aan ligt. Landbouw was er daardoor niet goed mogelijk en ook handel over land was erg moeilijk. Castiglione delle Pescaia moest het dus vooral van de visserij en handel over zee hebben. 

 

Door de jaren is er veel gebied drooggelegd, maar deze unieke natuur is niet compleet verloren gegaan. Je vindt nog altijd dichtbij Castiglione della Pescaia het natuurpark Diaccia Botrona, een uniek natuurgebied waar ieder jaar weer vele flamingo's te vinden zijn. Een schitterende plek met natuur die je op zeer weinig plekken in Italië tegenkomt. 

 

Centro Storico

 

Het oude centrum van Castiglione della Pescaia ligt bovenop de heuvel Monte Petriccio en bestaat uit een paar smalle straatjes. De meeste levendigheid vind je op de Via Montebello en de Via della Libertà met enkele gezellige restaurantjes en barretjes. Als je vanaf de Via Montebello verder naar boven loopt naar Piazza G. Solti word je getrakteerd op een schitterend uitzicht op de Middellandse zee. 

 

 

De kust

 

Tenslotte hetgeen waar Castiglione della Pescaia voor leeft: il mare. Veel toeristen en locals komen naar het dorpje om te kunnen genieten van de zon en de zee. Het dorp kent een flink aantal betaalstranden waar je een paar euro moet betalen om te mogen liggen (wel inclusief bedje en parasol). Toch zijn er ook publieke stranden. Deze vind je dichtbij het oude centrum aan de Via Roma. Deze kunnen behoorlijk druk worden, dus mijn advies is om zeker in de zomer op tijd naar dit mooie dorpje te komen!   

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png