Greve in Chianti: Chianti-streek op haar best | Alles over Italië!

Greve in Chianti

Toscane

INTRODUCTIE

In het oosten van Toscane tussen Florence en Siena vind je de schitterende Chianti-streek. Een van de bekendste en levendigste dorpen uit deze streek is Greve in Chianti. Op deze pagina vind je wat meer informatie over Greve in Chianti, het nabij dorpje Montefioralle en hun mooie omgeving. 

INFORMATIE OVER GREVE IN CHIANTI

Greve in Chianti heeft een klein oud centrum met als belangrijkste plein: Piazza Matteotti.  Dit driehoekige plein kent een aantal leuke restaurantjes en barretjes en wat kleine winkeltjes waar je uiteraard ook wat wijn kunt kopen. Een aanrader is Antica Macelleria Falorni, een authentieke slagerij die al sinds 1809 actief is. Hier kun je lokale specialiteiten als de finocchiona proeven of genieten van een goed glas Chianti Classico onder de bekende gallerijen van Greve in Chianti. 

 

Propositura di Santa Croce

 

Aan de punt van Piazza Matteotti vind je de kerk Santa Croce. De kerk is gebouwd in het begin van de 19de eeuw en kent een neo-klassieke stijl. Bij de façade vind je in de twee nissen beelden van de heilige Franciscus van Assisi en van San Giovanni Battista, twee belangrijke Italiaanse heiligen. Het interieur van de kerk is vooral erg wit. Het topstuk is het drieluik van Maria met kind en de heiligen van Bicci di Lorenzo uit de 15de eeuw. 

 

Montefioralle

 

Greve in Chianti is niet ontzettend groot, waardoor je het snel gezien hebt. Gelukkig is er in de omgeving genoeg te beleven! Een interessant dorpje nabij Greve in Chianti is Montefioranelle. Het dorpje dateert van 1085 en is daarmee een van de oudste plaatsjes in de Chianti-streek. Je kunt er een korte ronde doorheen lopen, een bezoek brengen aan de lokale kerk Santa Stefano en genieten van het schitterende uitzicht op Greve in Chianti. 

 

Montefiornalle

 

© Mirella Bruni (Flickr)

 

Monteforialle is ontstaan vanuit een middeleeuws kasteel dat inmiddels verdwenen is. De belangrijke heren uit het kasteel wilden buiten hun kasteel handel drijven, waardoor het dorpje Greve in Chianti ontstaan is. De twee dorpen kennen hebben dus een gemeenschappelijke geschiedenis! 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png