Montalcino

Toscane

INTRODUCTIE

In het hart van de Valle d'Orcia vind je het kleine middeleeuwse dorpje Montalcino. Bekend om de Brunellowijnen en haar lederwaren. Op deze pagina vind je meer informatie over Montalcino en haar omgeving.

INFORMATIE OVER MONTALCINO

Montalcino is van oorsprong een Etruskische nederzetting en ligt - zoals de meeste Etruskische dorpen en steden - gelegen op de top van een heuvel. Je wordt hier dus regelmatig getrakteerd op mooie uitzichten over de dalen van het Valle d'Orcia. Oorspronkelijk stond het dorpje bekend om de productie van lederwaren, maar tegenwoordig draait het vooral op de productie van wijn (de Brunello) en het toerisme. 

 

Bezienswaardigheden

 

Montalcino leent zich prima om doorheen te slenteren, wat te eten - zeker de lokale antipasti - of een glas Brunello te drinken. Het belangrijkste plein van Montalcino is het langwerpige Piazza del Popolo, waar je naast de bekende klokkentoren van het dorp ook het - relatief dure - Caffè Fiaschetteria vindt, een van de oudste cafeetjes uit de omgeving.  

 

Mocht je wat bezienswaardigheden willen bezoeken dan raad ik het Kasteel (Fortezza), het museum in Palazzo Vescoville of de 14de-eeuwse kathedraal van Montalcino (Cattedrale del Santissimo Salvatore). 

 

Het kasteel stamt uit de vijftiende eeuw en diende als bescherming tegen de Medici en de Spanjaarden. Het bood onder andere bescherming tegen enkele Siennesi,die naar Montalcino waren gevlucht toen de Medici hun stad veroverden. De vestingsmuren, zes poorten en een deel van de torens van het eeuwenoude kasteel zijn volledig bewaard gebleven. Je kan de hoge torens van het kasteel beklimmen voor het schitterende panorama over de omgeving. 

 

Abdij van Sant'Antimo

 

Abdij van Sant’Antimo

 

Niet ver van Montalcino vind je de abdij van Sant’Antimo. Deze Romaanse abdij is als sinds de negende eeuw gelegen in een prachtig dal. Het is vermoedelijk opgericht door Karel de Grote voor een groep Benedictijnen Sinds 2016 is de abdij de thuisbasis van een groep Olivetaanse monniken, een Benedictijnse orde daterend uit 1319. Zij hebben de abdij ook opgesteld voor publiek. Meer informatie over de openingstijden, prijzen en lokatie vind je op de website van de abdij

Natuur

Introductie

NATUUR

Download Falo Mobile
 

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png