Pienza: het perfecte dorp? | Alles over Italië!

Pienza

Toscane

INTRODUCTIE

In de Valle d'Orcia vind je het kleine dorpje Pienza. Dit dorp heeft haar structuur, kerken, idyllische steegjes en naam te danken aan één persoon: Paus Pius II. Wat hij er bij kreeg, was de schitterende omgeving!

INFORMATIE OVER PIENZA

In de middeleeuwen hadden pauzen nogal de neiging om alles uit de kast te trekken om hun voetstappen zichtbaar achter te laten op deze wereld. Een van die pauzen was paus Pius II. Hij besloot om zijn geboortedorp, destijds met de naam Corsignano, volledig op de schop te gooien en opnieuw in te richten. Pius II nam daarvoor de bekende architect Rossellino in dienst. Rossellino had kort daarvoor gewerkt met Leon Battista Alberti (ontwerper van diverse monumenten in Florence) en had ook meegewerkt aan de bouw van de Sint-Pieter in Rome. 

 

Pienza, toscane

 

Het belangrijkste plein is vernoemd naar de paus: Piazza Papa Pio II. Rond dit plein bevinden zich alle belangrijke monumenten uit het dorp: Il Duomo, Palazzo Piccolomini, Palazzo Borgia en de kerk van San Francesco. Het dorp werd in de tijd van Pius II gezien als het perfect dorp volgens de Renaissance-regels: er was evenwicht tussen de natuur en de mens. En dat is vandaag de dag niet veranderd. 

 

Wanneer je door het dorp dwaalt, kom je verschillende idyllische steegjes tegen. Zoals Via dell'Amore, Via del Bacio of de Via della Fortuna. Stuk voor stuk schitterende - en romantische -  straten met een geweldig uitzicht op het Val d'Orcia. 

 

 

Peccorino

 

Net als veel andere dorpen in het Val d'Orcia is ook Piënza bekend om haar peccorino (schapenkaas). In veel verschillende winkeltjes aan de straatjes van het dorp kun je de lokale variant van deze schapenkaas kopen en ook in tal van barretjes kun je de lokale pecorino proeven. Een aanrader is de bar Il CaselloHier kun je de lokale lekkernij proberen met een glas wijn en krijg je het schitterende uitzicht cadeau!

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png