San Gimignano & haar torens | Alles over Italië!

San Gimignano

Toscane

INTRODUCTIE

Het Toscaanse dorp San Gimignano wordt geroemd om zijn vele prachtige torens en wordt gezien als een van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes van Italië. Hoog tijd om daar wat meer over te ontdekken!

INFORMATIE OVER SAN GIMIGNANO

Het eerste wat opvalt als je richting San Gimignano rijdt zijn de vele torens die uitsteken boven het dorp. Waar bij andere dorpen en steden door oorlogen, verval en natuurgeweld veel torens verloren zijn gegaan, staan er hier nog een flink aantal (14) overeind! En dat is alleen al bij aankomst een prachtig gezicht. 

Al die torens stammen uit de middeleeuwen. San Gimignano lag voor de 13e eeuw op een belangrijke pelgrimsroute, waardoor vele pelgrims de stad bezochten, wat het dorp welvaart bracht. Totdat halverwege de 14e eeuw de pestepeidimie uitbrak en Rome besloot de route om te leiden. De stad verloor haar inkomen en raakte verder in de vergetelheid. Tot de toeristen de plek ontdekten in de 20e eeuw, waardoor de stad weer begon te groeien tot wat het vandaag de dag is. 

 

PIAZZA DELLA CISTERNA


Centraal in het dorp gelegen ligt Piazza della Cisterna.  Het plein wordt omringt door oude palazzi, waarvan je er een enkeling nog in kunt. Het meest bijzondere element op dit plein is echter de achthoekige waterput uit de twaalfde eeuw, deze zou de stad al sinds 1237 voorzien van water!

San Gimignano

 

Piazza della Cisterna en haar eeuwenoude put.

 

PIAZZA DEL DUOMO


Op Piazza del Duomo vind je niet een duomo, maar una collegiata, een kerk uit de elfde eeuw. Deze kerk is vooral beroemd om haar vele prachtige fresco' s aan de binnenkant. Tegenover de kerk vind je Palazzo Vecchio del Podesta. Dit paleis heeft vermoedelijk de oudste toren van de stad en stamt uit 1239! Toch moet je niet deze toren beklimmen, maar moet je naar Torre Grossa (dikke toren) om op het hoogste punt van het dorp te staan en te genieten van het prachtige uitzicht. 

 

BURCHT VAN SAN GIMIGNANO

 

Een andere toren, die je kunt bezoeken (gratis), is die van de burcht van de stad. Deze burcht Rocca di Montestaffoli stamt uit 1353 en was bedoeld om de vijanden op afstand te houden (vooral Siena).  

 

Uitzicht vanaf een van de torens

 

Uitzicht op het schitterende achterland van San Gimignano

 

HOE SPREEK JE SAN GIMIGNANO UIT?

 

San Gimignano is een geliefd dorp bij de meeste toeristen, maar slechts enkele spreken het dorp in één keer goed uit. Om te achterhalen hoe je het moet uitspreken, moet je de Italiaanse uitspraakregels erbij pakken. G+i spreek je uit als dzji en g+n spreek je uit als nj. Het is dus [san dzjiemienjano]. 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png