Ontdek het on-Italiaans Bolzano | Alles over Italië!

Bolzano

Trentino-Alto Adige

INTRODUCTIE

De regio Trentino/Alto-Adige bestaat uit 2 provincies: Trentino en het autonome Zuid-Tirol. De hoofdstad van die laatste provincie is Bolzano (Bozen). Deze stad trekt zich net als haar provincie maar weinig aan van haar ligging op de landkaart.  In dit artikel neem ik jullie mee door deze on-Italiaanse stad. 

INFORMATIE OVER BOLZANO

​Wanneer je door de stad dwaalt en zo af en toe een blik werpt op de naambordjes, valt je zeer waarschijnlijk direct iets op: twee namen. Het centrale plein van de stad Bozen wordt (door de Italianen) bijvoorbeeld Piazza Walther genoemd, echter noemt de lokale bevolking het plein Waltherplatz. Het moge duidelijk zijn: het Duits speelt een belangrijke rol. Dat heeft te maken met de geschiedenis; de regio hoort pas sinds het eind van de Eerste Wereldoorlog bij Italië. Daarvoor hoorde het bij Oostenrijk.

 

Waltherplatz

 

​Bozen wordt vooral gebruikt als basis om de rest van de prachtige omgeving te ontdekken. Sinds 2009 hebben ze daar dan ook iets leuks op bedacht. Je kunt met de Funivia Renon (een klein kabelbaantje) vanuit de stad binnen 12 minuten in de rustige en prachtige natuur staan. Vanaf hier kun je mooie wandelingen maken en heb je een prachtig uitzicht op de stad zelf.

 

ARCHEOLOGISCH MUSEUM


Ooit gehoord van Ötzi? In 1991 vonden twee Duitse wandelaars een bevroren lijk op de grens van Italië en Oostenrijk. Het bleek te gaan om een lijk dat duizenden jaren geleden gestorven was, vermoedelijk zelfs door geweld! Een zeer interessante vondst, waar een speciaal museum voor is opgericht in Bozen: Het archeologisch museum. Je kunt hier de mummie in een koelcel bekijken. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de stad!

 

Straten Bolzano

 

Verder kun je prima slenteren door de stad zelf. Een van de bekendste straten van Bozen is Via dei Portici (Laubengasse in het Duits). In dit smalle straatje vind je winkeltjes/cafeetjes en kraampjes voor ieder wat wils. Het straatje komt vanzelf uit op Piazza delle Erbe (als je maar de goede kant op loopt natuurlijk). Dit is een van de meest kleurrijke pleintjes van de stad, waar op werkdagen een gezellige groente en fruitmarkt gehouden wordt. Ook vind je hier de Neptunusfontein uit 1745. Deze fontein wordt gezien als een van de mooiste fonteinen in Italië!

DUOMO DI BOLZANO


Ik wil dit artikel graag afsluiten met het belangrijkste religieuze gebouw van Bozen: Il Duomo di Bolzano. De kerk stamt uit 1420, maar is gebouwd op resten van een andere kerk uit 1180. Dit is dus al eeuwen lang een belangrijke plek voor de gelovige inwoners van de regio. Het is een sierlijke gotische kerk met bijzondere tegels op het dak. De kerk is vooral van buiten zeer mooi, want binnenin is het heel degelijk (wellicht zelfs wat saai). 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

© Francisco Anzola | Flickr

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png